Sfogliatelle

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El formatge del tipus ricotta és un formatge fresc dels més lleugers del seu grup. Aporta calci i proteïnes i és baix en greix.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 paquet de pasta brisa 

    200 g de formatge ricotta 

    25 g de sucre 

    20 g de panses 

    1 llimona 

    Farina 

    Llard de porc 

    Sucre de llustre 

PREPARACIÓ

  1. Agafem una làmina de pasta brisa ben freda i la tallem per la meitat. A continuació dobleguem les vores rodones cap a l'interior aconseguint dos rectangles estrets i llargs. Reservem un dels rectangles a la nevera, perquè hem de treballar amb la massa ben freda. 
  2. Agafem el rectangle de pasta brisa, l'enfarinem lleugerament i l'anem estirant amb l'ajuda d'una màquina d'estirar pasta. L'estirarem fins al número més alt de la nostra màquina. Per poder treballar-ho millor, anem tallant el rectangle per la meitat a mesura que es va estirant. Un cop estirat el primer rectangle de brisa, farem el mateix amb el que hem reservat a la nevera. 
  3. Fonem una bona porció de llard de porc i la reservem en un bol. 
  4. Agafem el primer tros ben fi de pasta brisa, el pintem amb el llard de porc fos i l'enrotllem fent un cilindre ben petit i deixant el tros final sense enrotllar. A continuació, pintem un altre tros de pasta estirada i enganxem una de les puntes sobre el tros estirat i seguim enrotllant. Anem repetint aquesta operació fins que utilitzem tots els trossos de brisa estirats. 
  5. Emboliquem el rotlle resultant amb paper sulfurat i ho guardem en un recipient que tapem a la nevera com a mínim durant dues hores. 
  6. Fem el farcit de la sfogliatella posant en un bol 200 g de formatge ricotta. Hi afegim la ratlladura de la pell d'una llimona, 20 g panses i 25 g de sucre. Ho barregem bé amb una cullera i ho reservem. 
  7. Formem les sfogliatelle tallant el cilindre en 8 rodelles, descartant les vores que quedin desiguals. 
  8. A continuació, preparem una safata de forn amb paper sulfurat a la base. Enfarinem la superfície on treballem i agafem un dels cercles. Amb l'ajuda d'un corró lleugerament enfarinat, l'estirem formant una peça ovalada. Encaixem la peça a la mà fent una cassoleta. 
  9. Farcim amb una cullerada de farcit, mullem les vores amb una mica d'aigua i les tanquem pressionant lleugerament. Deixem la sfogliatella a la safata de forn.  
  10. Un cop hem farcit i tancat totes les sfogliatelle, les enfornem 25 minuts a 180 graus. 
  11. Un cop cuites, les passem a una safata o plat i les empolsinem amb sucre de llustre. I ja les podem menjar. 
Anar al contingut