Salsa de calçots

  • Programa: El foraster
  • Cuina: Maria Teresa, de Rodonyà
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • PER A 25 PERSONES

    750 g d'ametlla torrada

    24 tomàquets

    2 llesques de pa torrat

    2 ous

    1,5 l d'oli d'oliva verge extra

    1 cabeça d'alls

    Nyores

    Vinagre

    Pebre vermell

    Julivert

    Menta

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Escalivem els tomàquets i la cabeça d'alls.
  2. Bullim els ous.
  3. Piquem les ametlles.
  4. Passem pel batedor els tomàquets i els alls escalivats, prèviament pelats, juntament amb l'oli, les ametlles picades, els ous durs, una mica de menta i julivert, les torrades, un grapat de polpa de nyores prèviament escaldades, un raig de vinagre, sal i pebre vermell.

 

CONSELL

És important que tots els ingredients estiguin freds en el moment de batre-ho. La salsa ha de quedar emulsionada de tal manera que tingui la consistència idònia perquè s'adhereixi bé al calçot. Ho batem fins que prengui, ho tastem i ho ajustem, si cal, de vinagre, sal o pebre vermell. La salsa ha de reposar, per tant, s'ha de fer la nit abans.

Anar al contingut