Salmorejo especiat

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El tomàquet és una hortalissa molt lleugera i rica en nutrients, en destaca el contingut de vitamina C i licopè, totes dues amb funcions antioxidants.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 1 PERSONA:

    800 g de tomàquet madur 

    Pa de molla densa 

    All 

    Vinagre de xerès 

    Sal 

    Pebre 

    Piparres fresques 

    Farigola seca             

    Pebre vermell fumat dolç 

    Orenga seca 

    Julivert sec 

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. En un bol americà posem dues llesques de pa dens, un raig de vinagre de xerès, pebre al gust i un polsim de sal. 
  2. Pelem un gra d'all petit, en traiem el germinat i també l'hi afegim.  
  3. En traiem el peduncle i mal tallem 800 g de tomàquets madurs. També els posem al got. Ho triturem tot fins que n'obtinguem una textura fina. 
  4. Hi anirem afegint, com un fil, un raig d'0li per emulsionar-ho, en total uns 40 ml. Ho reservem i ho fiquem a la nevera. 
  5. En una paella posem un raig d'oli, cinc piparres fresques i sal. Les hi saltem.  
  6. Tallem a cubs una llesca de pa sense crosta que fregirem a la mateixa paella on hem saltat les piparres. 
  7. Posarem el pa fregit a dins d'un bol on tenim les espècies següents: farigola seca, pebre vermell fumat dolç, orenga seca i julivert sec. L'arrebossem bé. 
  8. Servim el salmorejo en un bol, amb les piparres saltades i els crostonets de pa especiats. Ho acabem amb un raig d'oli d'oliva per sobre.
Anar al contingut