Rossejat de fideus

  • Programa: Tot es mou
  • Cuiner: Ada Parellada
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS DEL BROU

  • Els caps i les pells de 16 gambes o llagostins (poden ser congelats)
  • 4 grans d'all
  • 4 cullerades de sofregit ben confitat de ceba i tomàquet
  • 1 fulla de llorer
  • 1 raig de conyac

    INGREDIENTS DEL ROSSEJAT

  • Fideus
  • Puré de nyora
  • Safrà
  • Alls
  • Llagostins
  • Brou

PREPARACIÓ

PER FER EL BROU

  1. Enrossim els caps de les gambes amb els alls tallats de qualsevol manera i un bon raig d'oli.
  2. Hi afegim el sofregit, ho mullem amb conyac i esperem que s'evapori.
  3. Hi afegim la fulla de llorer i una cullerada de puré de nyora, ho remenem i ho cobrim amb 1 litre i mig d'aigua.
  4. Ho deixem coure durant 30 minuts.
  5. Ho passem per un colador xinès, prement-ho bé amb una mà de morter.
  6. Ho rectifiquem de sal.

PER FER EL ROSSEJAT

  1. Fregim els alls i els fideus.
  2. Hi afegim el brou, el sofregit, el safrà i una cullerada de puré de nyora.
  3. Ho deixem coure durant cinc minuts.
  4. Hi afegim els cossos de llagostins.
  5. Ho deixem al forn cinc minuts.
Anar al contingut