Púding de torró

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta, pel seu contingut de làctics i els seus derivats, és rica en calci i en vitamina D, nutrients imprescindibles per a la salut dels ossos.    Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A  4 PERSONES

     

    300 g de torró d'avellanes d'Agramunt Vicens

    300 ml de llet fresca

    100 ml de nata

    100 g recuit de drap

    70 g de mantega

    50 g  de farina d'ametlla crua

    4 ous 

    1 llimona

    1 ¿ cullerada de midó de blat de moro

    Cardamom

    Ametlles torrades

PREPARACIÓ

 

  1. Passem per la picadora 300 g de torró d'Agramunt i el posem en un pot.
  2. Afegim al pot 300 ml de llet fresca (en separem una mica en una tassa), 100 ml de nata,  la pell d'1 llimona i  un cardamom aixafat.  Ho escalfem.
  3. Desfem en la tassa de llet reservada 1 ¿ cullerada de midó de blat de moro i l'afegim al pot. Ho portem a ebullició i ho deixem infusionar durant 10 minuts fora del foc.
  4. Separem 4 ous, guardem una clara per a altres usos i posem en un bol la resta, tres, i en un altre bol els quatre rovells.
  5. Mig muntem les clares amb les varetes elèctriques i hi afegim un polsim de sal.
  6. Blanquegem els rovells i hi afegim, a mig procés, 100 g de recuit.
  7. Traiem la pela de la llimona i afegim al pot de la llet 70 g de mantega. Ho desfem dins el bol dels rovells. Hi afegim 50 g de farina d'ametlla i ho barregem.
  8. Fent servir la llengua, afegim les clares al bol dels rovells.
  9. Escalfem un pot amb aigua per fer un bany maria.
  10. Untem amb mantega i espolsem amb farina d'ametlla un motlle. Després l'omplim amb la massa.
  11. Fiquem el motlle al bany maria i al forn a 90º durant 60 minuts. Després, ho deixem refredar.
  12. Traiem el púding del forn i el desemmotllem en una safata.
  13. Piquem un grapat d'ametlles torrades en un morter.
  14. Espolsem trossets d'ametlla per sobre del púding i ja està a punt!!!
Anar al contingut