Púding de torró
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta, pel seu contingut de làctics i els seus derivats, és rica en calci i en vitamina D, nutrients imprescindibles per a la salut dels ossos. Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g de torró d'avellanes d'Agramunt Vicens
300 ml de llet fresca
100 ml de nata
100 g recuit de drap
70 g de mantega
50 g de farina d'ametlla crua
4 ous
1 llimona
1 ¿ cullerada de midó de blat de moro
Cardamom
Ametlles torrades
PREPARACIÓ
- Passem per la picadora 300 g de torró d'Agramunt i el posem en un pot.
- Afegim al pot 300 ml de llet fresca (en separem una mica en una tassa), 100 ml de nata, la pell d'1 llimona i un cardamom aixafat. Ho escalfem.
- Desfem en la tassa de llet reservada 1 ¿ cullerada de midó de blat de moro i l'afegim al pot. Ho portem a ebullició i ho deixem infusionar durant 10 minuts fora del foc.
- Separem 4 ous, guardem una clara per a altres usos i posem en un bol la resta, tres, i en un altre bol els quatre rovells.
- Mig muntem les clares amb les varetes elèctriques i hi afegim un polsim de sal.
- Blanquegem els rovells i hi afegim, a mig procés, 100 g de recuit.
- Traiem la pela de la llimona i afegim al pot de la llet 70 g de mantega. Ho desfem dins el bol dels rovells. Hi afegim 50 g de farina d'ametlla i ho barregem.
- Fent servir la llengua, afegim les clares al bol dels rovells.
- Escalfem un pot amb aigua per fer un bany maria.
- Untem amb mantega i espolsem amb farina d'ametlla un motlle. Després l'omplim amb la massa.
- Fiquem el motlle al bany maria i al forn a 90º durant 60 minuts. Després, ho deixem refredar.
- Traiem el púding del forn i el desemmotllem en una safata.
- Piquem un grapat d'ametlles torrades en un morter.
- Espolsem trossets d'ametlla per sobre del púding i ja està a punt!!!