Pastissets de poma
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La poma és rica en fibra soluble, una fibra que afavoreix la salut intestinal ja que serveix d'aliment a la flora intestinal i també ajuda a normalitzar el transit intestinal, entre d'altres.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 fulls de pasta fullada
2 pomes vermelles
500 ml llet
50 g midó de blat de moro
50 g sucre
2 ous
2 cullerades de sucre morè
1 llima
Mantega
Canyella en pols
PREPARACIÓ
- Comencem els pastissets de poma tallant 2 pomes vermelles a dauets.
- Posem una paella al foc amb uns daus de mantega i deixem que es desfacin. Un cop la mantega s'ha fos, afegim els daus de poma i ho saltem uns minuts a foc mitjà.
- Afegim 2 cullerades de sucre morè a la paella, ho remenem i coem fins que caramel·litza vigilant que el sucre no es cremi. Un cop ha caramel·litzat, ho retirem del foc i ho reservem.
- En un bol posem 2 rovells d'ou, 50 g de sucre i 50 g de midó de blat de moro. Ho barregem bé amb unes varetes.
- Afegim al bol una mica de ratlladura de llima i mitja culleradeta de canyella en pols. Ho integrem bé i aboquem 500 ml de llet. Barregem amb la vareta fins que no notem cap grumoll.
- Posem el bol al microones i coem 2 minuts a 800 W.
- Passats els 2 minuts, traiem el bol, remenem i tornem a coure, ara 1 minut a 800W. Passat aquest temps, repetirem l'operació de remenar i ho courem de nou a intervals d'1 minut a la mateixa potència un parell de cops més, barrejant-los entre ells. En total, la crema haurà cuit 5 minuts. Si la potència del vostre microones no arriba als 800W, haureu de coure un o dos minuts més, sempre en intervals d'1 minut i remenant. Ha de quedar una crema pastissera densa i amb cos.
- Agafem 2 fulls de pasta fullada i tallem 4 cercles d'una mida una mica més gran que els motlles que utilitzarem. Volem que sobresurti una mica per les vores.
- Posem els cercles dins de cada motlle i els omplim amb la crema pastissera. A continuació, hi distribuïm la poma caramel·litzada i una mica de sucre morè. Pleguem cap dins les vores de pasta de full que sobresurten.
- Enfornem a 180º durant 20 minuts. Un cop cuits, traiem els pastissets dels motlles i els deixem temperar.
- Servim amb una mica de ratlladura de llima i canyella per sobre. I ja ho tenim!