Pastissets de poma

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La poma és rica en fibra soluble, una fibra que afavoreix la salut intestinal ja que serveix d'aliment a la flora intestinal i també ajuda a normalitzar el transit intestinal, entre d'altres.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 fulls de pasta fullada 

    2 pomes vermelles 

    500 ml llet 

    50 g midó de blat de moro 

    50 g sucre 

    2 ous 

    2 cullerades de sucre morè 

    1 llima 

    Mantega 

    Canyella en pols 

PREPARACIÓ

  1. Comencem els pastissets de poma tallant 2 pomes vermelles a dauets. 
  2. Posem una paella al foc amb uns daus de mantega i deixem que es desfacin. Un cop la mantega s'ha fos, afegim els daus de poma i ho saltem uns minuts a foc mitjà. 
  3. Afegim 2 cullerades de sucre morè a la paella, ho remenem i coem fins que caramel·litza vigilant que el sucre no es cremi. Un cop ha caramel·litzat, ho retirem del foc i ho reservem. 
  4. En un bol posem 2 rovells d'ou, 50 g de sucre i 50 g de midó de blat de moro. Ho barregem bé amb unes varetes. 
  5. Afegim al bol una mica de ratlladura de llima i mitja culleradeta de canyella en pols. Ho integrem bé i aboquem 500 ml de llet. Barregem amb la vareta fins que no notem cap grumoll. 
  6. Posem el bol al microones i coem 2 minuts a 800 W. 
  7. Passats els 2 minuts, traiem el bol, remenem i tornem a coure, ara 1 minut a 800W. Passat aquest temps, repetirem l'operació de remenar i ho courem de nou a intervals d'1 minut a la mateixa potència un parell de cops més, barrejant-los entre ells. En total, la crema haurà cuit 5 minuts. Si la potència del vostre microones no arriba als 800W, haureu de coure un o dos minuts més, sempre en intervals d'1 minut i remenant. Ha de quedar una crema pastissera densa i amb cos. 
  8. Agafem 2 fulls de pasta fullada i tallem 4 cercles d'una mida una mica més gran que els motlles que utilitzarem. Volem que sobresurti una mica per les vores. 
  9. Posem els cercles dins de cada motlle i els omplim amb la  crema pastissera. A continuació, hi distribuïm la poma caramel·litzada i una mica de sucre morè. Pleguem cap dins les vores de pasta de full que sobresurten. 
  10. Enfornem a 180º durant 20 minuts. Un cop cuits, traiem els pastissets dels motlles i els deixem temperar. 
  11. Servim amb una mica de ratlladura de llima i canyella per sobre. I ja ho tenim!
Anar al contingut