Pastís de formatge amb safrà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El safrà és un condiment molt apreciat, el seu color vermell intens ens mostra que és ric en carotens, nutrients precursors de la vitamina A que tenen destacada funció antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 525 g crema de formatge de vaca

    265 g sucre

    170 g farina de blat

    120 g farina d'ametlla

    115 g mantega

    75 g sucre morè

    2 g bicarbonat

    25 ml llet

    1 taronja

    1 llima

    Safrà

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la base del pastís: posem, en un bol, 75 g de sucre morè, 40 g de sucre blanc, 115 g de mantega que tindrem temperada i ho barregem fins que estigui tot ben integrat.
  2. Hi afegim 80 g de farina de blat, 120 g de farina d'ametlla, 2 g de bicarbonat, un polsim de sal i un rovell d'ou. Ho pastem fins que quedi integrat.
  3. Posem la barreja damunt d'un paper sulfurat. Hi posem un altre paper sulfurat per sobre i hi passem el corró per estirar-ho bé, sense deixar-hi massa gruix. Traiem el paper de sobre i ho enfornem 15 minuts a 180º.
  4. Per fer el que anirà damunt del pastís, posem 25 ml de llet en un pot, juntament amb uns brins de safrà, i ho portem al bull. Un cop arrenqui a bullir, ho apartem del foc, ho tapem i ho deixem infusionar mentre fem la resta.
  5. Posem, en un bol, 525 g de crema de formatge de vaca i 225 g de sucre i ho barregem bé. Hi afegim la ratlladura d'una taronja i d'una llima, i ho tornem a treballar, juntament amb 90 g de farina. Hi afegim tres ous i els integrem a la barreja.
  6. Hi afegim la infusió de safrà, ho acabem d'integrar i ho deixem reposar mentre acabem la base.  
  7. Continuem fent la base del pastís: posem a la picadora la base que hem cuit i ho piquem fins que tinguem una pasteta. Posem la pasteta a la base d'un motlle rodó de 20 cm, hi afegim un polsim de sal i hi aboquem la nostra barreja. Ho coem 30 minuts a 180º.
  8. Un cop cuit, el deixem al motlle fins que temperi, l'ideal és que reposi 9 hores a temperatura ambient.
Anar al contingut