Pastís de coco

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    Per al pessic:

    4 ous

    80 g oli de coco

    50 g coco ratllat

    170 g de farina

    170 ml aigua

    100 g de sucre

    1 sobre de llevat  

    Mantega

    Sal

     

    Per a la cobertura:

    200 ml llet de coco

    3 cullerades de llet condensada

    Encenalls de coco

     

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar, amb el foc al mínim, 170 ml d'aigua i 80 ml d'oli de coco.
  2. Hi afegim 170 g de farina tamisada, un sobre de llevat i ho anem remenant durant uns 15 minuts. Quan tinguem una massa tendra i compacta, la posem dins un altre recipient, per tal que es vagi temperant.
  3. Separem clares i rovells de 4 ous. Les clares, les muntem amb un polsim de sal fins que estiguin a punt de neu. Els rovells els blanquegem amb les varetes, abocant-hi de mica en mica els 100 g de sucre.
  4. Incorporem els rovells al bol on tenim la massa, a poc a poc. Quan ho tinguem ben integrat, hi afegim la meitat de les clares muntades. Ho incorporem suaument, hi afegim la resta de les clares i ho acabem d'integrar. Acabem la massa, abocant-hi el coco ratllat i barrejant-la de nou.
  5. Untem el motlle amb mantega per tal que no s'enganxi. Hi afegim una mica farina, que espolsem tot seguit, per comprovar que tot el motlle estigui ben untat de mantega. Hi aboquem la massa i ho enfornem a 180º durant 40 minuts.
  6. Per fer la cobertura, posem a bullir la llet de coco i la llet condensada. Ho remenem fins que veiem que la barreja se separa del fons. Escampem aquesta cobertura damunt el pastís. Hi espolsem encenalls de coco i el tallem a bocins petits.
Anar al contingut