Gofres amb salsa de iogurt i festuc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els festucs són uns fruits secs, i com a tals, són rics en greixos cardiosaludables, també en vitamines i en minerals, i tenen un bon contingut en proteïnes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la massa  

    400 ml crème fraîche 

    200 g de farina fluixa 

    90 ml de llet 

    60 g de mantega 

    40 g de sucre 

    8 g d'impulsor químic 

    2 ous 

    1 culleradeta de bicarbonat 

    1 culleradeta de sal 

      

    Per a la salsa 

    200 g de torró de iogurt amb festuc  

    100 g de formatge d'untar 

    80 ml de llet de coco 

    20 g de festucs 

PREPARACIÓ

  1. Posem un pot al foc i hi desfem x g de mantega. Reservem la mantega fosa dins el mateix pot. 
  2. Comencem a fer la salsa tallant a trossos 200 g de torró de iogurt amb festuc. L'aboquem a un got batedor. 
  3. Afegim al got batedor 80 ml de llet de coco, 100 g de crema de formatge. Triturem amb el braç elèctric fins a tenir una textura de crema densa. Reservem dins d'un biberó per poder-la repartir millor per sobre les gofres. 
  4. Fem la pastina de les gofres escalfant fins als 40 graus 400 ml de crème fraîche. Mentrestant, aboquem la mantega fosa i temperada en un bol. 
  5. Afegim al bol un parell d'ous que trenquem i ho batem lleugerament amb una vareta manual. A continuació, hi aboquem 90 ml llet i completem amb la crème fraîche ja calenta. Barregem bé amb la vareta manual. 
  6. Afegim els sòlids a la pastina: 40 g de sucre, 8 g d'impulsor químic, una culleradeta de sal i hi tamisem 200 g de farina. Anem integrant-ho tot amb l'ajuda de la vareta manual fins a tenir una pastina suau i sense grumolls. 
  7. Passem la pastina a un biberó i ho portem a la nevera per a que hi reposi durant 30 minuts. 
  8. Escalfem la gofrera. Mentrestant, sacsegem el biberó per a unificar bé la pastina. Obrim la gofrera i hi repartim la pastina per tots els espais. Tanquem i coem durant 12 minuts. 
  9. Reservem i temperem les gofres cuites en un plat. 
  10. Les servim repartint-hi la salsa de iogurt i festuc per damunt. Acabem repartint 20 g de festucs pelats que piquem lleugerament. I ja ho tenim llest per menjar.   
Anar al contingut