Pasta fresca amb catxuflino

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La pasta amb ou és un aliment molt ric en hidrats de carboni de lenta assimilació (que ens dona energia de llarga durada), en proteïnes, de moderat contingut en greixos i se'n pot menjar 2 o 3 dies a la setmana.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 g de farina

    4 ous

    1 all

    polsim de sal

    bitxo

    formatge de Maó sec

    alfàbrega

    sobrants d'altres àpats (en aquest cas botifarra amb samfaina)

PREPARACIÓ

  1. Pesem 400 g de farina i la posem sobre la fusta  (excepte un grapadet que reservem en un bol) fent un volcà.
  2. Posem 4 ous dins el volcà, els trenquem i hi afegim un polsim de sal. Incorporem la farina dels voltants.  Amassem i deixem reposar la massa tapada amb un drap sobre la fusta durant 30 minuts.
  3. Separem una ració de 100 g i la resta la guardem dins d'un tàper al congelador en 3 porcions filmades.
  4. Tallem i pastem la massa reposada afegint la farina reservada.
  5. Estirem la massa amb un corró i fem xurros prims. Els tallem i després hi donem forma d'orelletes amb els dits.
  6. Posem al foc una olla amb 1 litre d'aigua mineral i un polsim de sal.
  7.  Laminem 1 gra d'all i tallem a rodelles 1 bitxo fresc. Els fem ballar en una cassola amb un raig d'oli OVE.
  8. Posem la pasta dins l'olla i la fem coure durant 3 minuts.
  9. Traiem de la nevera un tàper de botifarra amb samfaina. Tallem i esmicolem la botifarra i la saltem dins la cassola amb la samfaina.
  10. Hi afegim la pasta cuita i ho saltem conjuntament.
  11. Ho servim ratllant formatge de Maó curat per sobre i afegint-hi unes fulles d'alfàbrega.