Panets tous al vapor

INGREDIENTS

  • Per a la massa dels panets

  • 160 g de farina i una mica més per escampar sobre la superfície de treball
  • 1 cullerada de llet en pols
  • 1,5 cullerades de sucre
  • 1 cullerada d'oli
  • 1 culleradeta rasa de llevat natural d'acció ràpida
  • 1 culleradeta de llevat artificial
  • un pessic de sal
  • 90 ml d'aigua tèbia

    Per al farciment

  • 140 g de carn rostida triturada
  • 1 ceballot
  • Mitja pastanaga
  • 1 cullerada de pasta de tomàquet
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • Mitja culleradeta de pebre blanc o negre

    Per a la cocció

  • 2 cullerades d'oli vegetal
  • 500 ml de brou de bou de qualitat (de la mateixa carn que el farciment; si el fem de pollastre, hi posem brou de pollastre)
  • 500 g de bròquil tipus bimi
  • 1 cullerada d'oli de sèsam, mantega o oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

  1. Mesurem els ingredients secs, hi fem un clotet al mig i hi afegim els ingredients líquids.
  2. Barregem els ingredients amb una cullera i els pastem fins que quedi una massa fina.
  3. Posem la massa en un bol untat amb oli vegetal i la tapem. Deixem que pugi durant 45 minuts o fins que gairebé s'hagi doblat de mida.
  4. Fem el farciment triturant la carn, tallant la pastanaga en daus de 2 mm i tallant el ceballot en rodanxes fines.
  5. Hi afegim la pasta de tomàquet, la salsa de soja i els altres condiments.
  6. Ens enfarinem les mans i la superfície de treball i dividim la massa en dues parts.
  7. Agafem la primera part i en fem un cilindre gruixut.
  8. El tallem en 4 parts iguals i en fem boles.
  9. Aplanem una bola perquè quedi de la mida del palmell de la mà, en fem un cercle i hi posem una cullerada ben plena de farciment al mig.
  10. Estirem la massa i n'ajuntem els extrems per tancar el farciment. Enfarinem la part de sota de la massa perquè no s'enganxi i la posem en una safata.
  11. Ho repetim amb tota la resta.
  12. Deixem pujar el panets 30 minuts, amb la part per on hem tancat la massa a sota.
  13. Escalfem l'oli en una paella gran antiadherent.
  14. Hi posem els panets amb la part per on hem tancat la massa a sota (si no ens hi caben tots, ho fem en dues vegades).
  15. Quan els panets tinguin una crosta daurada per sota (en un parell de minuts) hi afegim el brou i els tapem.
  16. Els coem durant 30 minuts o fins que sentim soroll de fregit, que vol dir  que el brou s'ha evaporat.
  17. 10 minuts abans que estiguin fets els panets, coem el bròquil al vapor.
  18. Coem els panets un minut més perquè la base quedi cruixent i els servim immediatament amb un raig de salsa picant de xili i el bròquil al vapor (els condimentem amb una mica d'oli de sèsam, mantega o oli d'oliva verge extra i un pessic de sal). 
Anar al contingut