Pa amb tomàquet i llonganissa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Esteve Camps
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: La Troballa, Sant Julià de Vilatorta, Vic
- Informació nutricional -Obre
Aquest plat tan senzill i típic català, podria ser un sopar equilibrat si l'acompanyem d'una escalivada.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de tomàquets madurs
- 4 llesques de pa del dia abans
- Oli d'oliva
- 4 grans d'all
- Sal i pebre
- 1 llonganissa de tòfona
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó l'oli d'oliva i els grans d'all i deixeu-ho confitar a foc suau.
Mentrestant, poseu a la Thermomix els tomàquets tallats a quarts, un parell de llesques de pa remullades, l'oli d'oliva, la sal i el pebre i tritureu-ho.
Després, passeu-ho per un colador i deixeu-ho refredar a la nevera.
A continuació, talleu una altra llesca de pa a dauets, poseu-los en una safata i deixeu-los coure al forn durant uns minuts fins que quedin dauradets. Seguidament, amaniu-los amb l'oli d'all i reserveu-los.
I ja per acabar, emplateu el tomàquet triturat, poseu-hi els dauets de pa a sobre i guarniu el plat amb la llonganissa de tòfona tallada a tires.
Mentrestant, poseu a la Thermomix els tomàquets tallats a quarts, un parell de llesques de pa remullades, l'oli d'oliva, la sal i el pebre i tritureu-ho.
Després, passeu-ho per un colador i deixeu-ho refredar a la nevera.
A continuació, talleu una altra llesca de pa a dauets, poseu-los en una safata i deixeu-los coure al forn durant uns minuts fins que quedin dauradets. Seguidament, amaniu-los amb l'oli d'all i reserveu-los.
I ja per acabar, emplateu el tomàquet triturat, poseu-hi els dauets de pa a sobre i guarniu el plat amb la llonganissa de tòfona tallada a tires.