Mousse de mel i mató

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta, pel seu contingut de làctics i derivats com el mató, la nata i la mantega, és rica en calci i en vitamina D, imprescindibles per a la salut dels ossos.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    3 ous

    4 fulls de gelatina  

    180 ml de nata

    10 g de midó de blat de moro

    70 g de sucre

    3 clares

    180 g de mató

    Sal

    Mel d'eucaliptus

    Llima

    70 g mantega

    80 g de galetes

    Figues en conserva

PREPARACIÓ

  1. Muntem les clares amb les varetes elèctriques. Hi posem un polsim de sal perquè aguantin més bé.
  2. Blanquegem els rovells amb 35 g de sucre.
  3. Posem 4 fulls de gelatina en una safata amb aigua mineral freda.
  4. Posem en un pot baix 180 ml de nata i hi desfem 10 g de midó de blat de moro.
  5. Posem el pot al foc i hi afegim a poc a poc els rovells blanquejats i la ratlladura d'una llima.
  6. Hi afegim la gelatina hidratada i ho barregem fins que agafi una mica de textura.
  7. Esmicolem 180 g de mató en un bol.
  8. Afegim al bol del mató la barreja calenta del pot i ho batem tot amb les varetes elèctriques.
  9. Hi afegim les clares muntades amb una llengua.
  10. Omplim 4 gots amb aquesta barreja i ho refredem 1 hora a la nevera.
  11. Passem per la picadora 80 g de galetes.
  12. Fonem en un pot petit 70 g de mantega i hi afegim les galetes, sal i pebre negre.
  13. Estirem la pasta en una safata de forn amb paper sulfurat i ho fiquem al forn a 200º durant 10 minuts.
  14. Tallem a daus petits 4 figues en conserva.
  15.  Traiem del forn el crumble de galetes i el deixem refredar un mínim de 30 minuts.
  16. Arrebossem els daus de figa amb el crumble desfet i ho reservem.
  17.  Separem les clares de 3 ous en un bol. Guardem els  rovells en un tàper.
  18. Muntem les clares amb les varetes elèctriques i hi afegim 35 g de sucre quan estiguin a mig muntar.
  19. Traiem de la nevera els gots de la mousse.
  20. Posem les figues amb el crumble als gots; també, la merenga. Torrem la merenga amb un bufador i hi afegim la ratlladura de llima i una mica de mel d'eucaliptus.