Mona de Pasqua
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
La xocolata és molt energètica, però si la prenem amb un alt percentatge de cacau té propietats estimulants i antioxidants.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 500 g de farina
- 75 g de sucre
- 50 g de mantega
- 7 ous
- una culleradeta de sal
- ratlladura de llimona
- 50 g de llevat
- llet
- oli verge extra
- 200 g de nata (35% de matèria grassa)
- 200 g de xocolata 70%
PREPARACIÓ
- Coem 13 minuts 4 ous en un pot amb aigua i fem ous durs.
- Barregem el sucre, la farina, 3 ous, la sal, el llevat, la mantega i la ratlladura de llimona en un bol. Hi anem afegint la llet de mica en mica fins que ens quedi una pasta homogènia i se'ns desenganxi de les mans.
- Fem una muntanyeta amb un forat al mig. Li fem una forma com de corona.
- Ho pintem amb oli i hi posem 4 ous durs. Ho pintem amb ou batut i hi espolsem sucre per sobre.
- Es deixa fermentar 20 minuts. Després ho posem al forn 40 min a 170 graus.
- Desfem la xocolata amb la nata bullint dins un pot, remenant amb unes varetes. Posem la xocolata per sobre del pastís.