Minestrone de sèmola i aigua de cigró

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    300 g sèmola de verdures

    5 xampinyons portobel·lo

    2 pastanagues

    1 carbassó

    1 ceba tendra

    1,5 l aigua de coure cigró

    1 gra d'all

    Alfàbrega

    Oli d'oliva verge extra

    Sal

    Pebre

    Llima

PREPARACIÓ

  1. Tallem a làmines els xampinyons portobel·lo i els posem en una olla, juntament amb l'aigua de coure cigrons i el gra d'all aixafat. Quan arrenqui el bull, aturem el foc, l'apartem de la font d'escalfor, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts. Passat aquest temps, en traiem l'all, ho posem de nou al foc i, un cop bulli, hi afegim la sèmola: només ha de coure 2 minuts. 
  2. Pelem la ceba tendra, la tallem a ploma i la posem en remull dins un bol amb aigua mineral, glaçons i el suc de mitja llima. Ha d'estar amb aquest bany durant 10 minuts, a la nevera. Així ens perd fortor i ens queda cruixent.
  3. Afegim a l'olla de la sèmola, les pastanagues i els carbassons, tallats a una mida molt menuda. Ho salpebrem, i hi afegim el suc de mitja llima, així com mig manat d'alfàbrega. Aturem el foc, ho tapem i ho deixem reposar 5 minuts.
  4. Servim la minestrone posant-hi la ceba per damunt i amanint-ho amb un raig d'oli.

 

Anar al contingut