Hamburguesa de moniato

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El moniato és gairebé tan ric en betacarotens com la pastanaga i és una bona font de substàncies d'efecte antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    150 g de moniato cuit

    150 g de bròcoli

    100 g de mongeta del ganxet cuita

    50 g de farina de cigró

    20 g de pipes de carabassa

    20 g d'ametlles crues

    1 cabeça d'alls

    1 alvocat

    Tomàquet confitat

    Romesco

    Mostassa de Dijon

    Tabasco

    Enciam de fulla de roure

    Julivert

    Alfàbrega

    4 panets d'hamburguesa

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

1. Coem un moniato amb pell al forn a 180 graus durant 45 minuts. Un cop cuit, el reservem en un recipient conservant-ne el suc.

2. Tallem 150 grams de bròcoli a branquetes i el posem en una safata de forn amb una cabeça d'alls sencera. L'enfornem a 220 graus durant 20 minuts. Ho traiem del forn i ho deixem refredar.

3. Fem una picada triturant 20 grams de pipes de carabassa, 20 grams d'ametlles, 2 miques de sal i pebre negre. Ho reservem.

4. Escorrem 100 grams de mongetes del ganxet cuites i les posem en un bol amb els grans d'all cuits sense pell, la picada, 40 grams de farina de cigró, unes gotes de tabasco i fulles de julivert i d'alfàbrega tallades ben menudes.

5. Treballem la barreja amb una cullera.

6. Triturem el bròcoli amb una picadora i l'afegim al bol.

7. Pelem el moniato, el triturem a la picadora i l'incorporem al bol amb la resta d'ingredients.

8. Integrem tots els ingredients amb una llengua. Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar a la nevera 1 hora.

9. Traiem la barreja del bol i en fem 4 boles d'una mida semblant a una mandonguilla grossa. Les aixafem amb les mans fent forma d'hamburguesa o ajudant-nos d'un cèrcol d'emplatar.

10. En un plat posem farina de cigró i enfarinem cada hamburguesa pels dos costats, traient-ne l'excés de farina.

11. Posem les hamburgueses en una safata de forn on hem posat paper sulfurat. Les enfornem durant 7 minuts amb el forn a 200 graus.

12. Pelem i tallem un alvocat a làmines i el reservem.

13. En un bol, hi aboquem 1 cullerada sopera de mostassa de Dijon i el suc de coure el moniato. Ho barregem amb una forquilla i ho reservem.

14. Laminem 4 tomàquets confitats en oli i els reservem.

15. Traiem les hamburgueses del forn i les muntem. Tallem un panet d'hamburguesa per la meitat, hi posem la mostassa, l'hamburguesa de moniato, les làmines de tomàquet confitat, romesco, l'alvocat i fulles d'enciam de fulla de roure i ho servim.

Anar al contingut