Anar a la navegació principal

Olla barrejada

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    120 g d'arròs bomba

    120 g de fideus gruixuts

    80 g de mongetes genoll de Crist

    80 g de cigrons

    4 calçots

    4 pastanagues

    2 xirivies

    1 os de pernil

    1 cuixa de gallina

    1 tall de cansalada fresca

    1 fulla de llorer

    1 cabeça d'alls

    1 col verda arrissada

    1 tall de botifarra del perol

    1 tall de bull de la llengua

    Julivert

    Sal

    Pebre

PREPARACIÓ

 

  1. Posem els llegums en remull amb aigua mineral: els cigrons, durant 24 hores i, les mongetes genoll de Crist, 12.
  2. Cremem els pèls de la cansalada fresca i de la cuixa de gallina. En netegem els puntets negres deixant els trossos de carn submergits en aigua i a la nevera.
  3. Posem els llegums en una bossa reixada, per cuinar-los.
  4. Tirem les mongetes i l'os de pernil a l'olla. Hi afegim aigua i posem el foc en marxa. Hi afegim una fulla de llorer.
  5. Quan l'aigua amb les mongetes arrenqui el bull, n'abaixem el foc i hi afegim els cigrons.
  6. Afegim a l'olla un manat de julivert d'unes 10 branques aproximadament.
  7. Tallem una cabeça d'alls per la meitat, en horitzontal, i l'afegim a l'olla.
  8. Quan torni a arrencar el bull, hi afegim la cansalada i la cuixa de gallina.
  9. Ho deixem bullir tot plegat durant 2 hores.
  10. De tant en tant ho desescumem i desgreixem.
  11. Netegem i pelem 4 pastanagues, 2 xirivies i 4 calçots.
  12. Tallem els calçots a mida de dit, les pastanagues i les xirivies, a bresa.
  13. Fiquem calçots, pastanagues si xirivies a l'olla
  14. Fiquem una col a l'olla; si és petita, hi pot anar sense tallar.      
  15.  Recuperem de l'olla les reixetes de cigrons i mongetes. Repesquem l'os de pernil. En aquest moment també se'n poden treure les fulles de julivert.
  16.  Tallem el bull de la llengua i la botifarra del perol sense treure'n la pela. 
  17. Tirem 120 g d'arròs bomba i els embotits a l'olla i la tapem.
  18. Quinze minuts més tard, tirem 120 g de fideus a l'olla i els hi deixem bullir cinc minuts.
  19. Reincorporem els cigrons i les mongetes a l'olla. Mirem de recuperar l'os de pernil i el traiem de l'olla.
  20. Ho servim tot plegat, junt, en un plat fondo o bol.
Anar al contingut