Olla barrejada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
120 g d'arròs bomba
120 g de fideus gruixuts
80 g de mongetes genoll de Crist
80 g de cigrons
4 calçots
4 pastanagues
2 xirivies
1 os de pernil
1 cuixa de gallina
1 tall de cansalada fresca
1 fulla de llorer
1 cabeça d'alls
1 col verda arrissada
1 tall de botifarra del perol
1 tall de bull de la llengua
Julivert
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Posem els llegums en remull amb aigua mineral: els cigrons, durant 24 hores i, les mongetes genoll de Crist, 12.
- Cremem els pèls de la cansalada fresca i de la cuixa de gallina. En netegem els puntets negres deixant els trossos de carn submergits en aigua i a la nevera.
- Posem els llegums en una bossa reixada, per cuinar-los.
- Tirem les mongetes i l'os de pernil a l'olla. Hi afegim aigua i posem el foc en marxa. Hi afegim una fulla de llorer.
- Quan l'aigua amb les mongetes arrenqui el bull, n'abaixem el foc i hi afegim els cigrons.
- Afegim a l'olla un manat de julivert d'unes 10 branques aproximadament.
- Tallem una cabeça d'alls per la meitat, en horitzontal, i l'afegim a l'olla.
- Quan torni a arrencar el bull, hi afegim la cansalada i la cuixa de gallina.
- Ho deixem bullir tot plegat durant 2 hores.
- De tant en tant ho desescumem i desgreixem.
- Netegem i pelem 4 pastanagues, 2 xirivies i 4 calçots.
- Tallem els calçots a mida de dit, les pastanagues i les xirivies, a bresa.
- Fiquem calçots, pastanagues si xirivies a l'olla
- Fiquem una col a l'olla; si és petita, hi pot anar sense tallar.
- Recuperem de l'olla les reixetes de cigrons i mongetes. Repesquem l'os de pernil. En aquest moment també se'n poden treure les fulles de julivert.
- Tallem el bull de la llengua i la botifarra del perol sense treure'n la pela.
- Tirem 120 g d'arròs bomba i els embotits a l'olla i la tapem.
- Quinze minuts més tard, tirem 120 g de fideus a l'olla i els hi deixem bullir cinc minuts.
- Reincorporem els cigrons i les mongetes a l'olla. Mirem de recuperar l'os de pernil i el traiem de l'olla.
- Ho servim tot plegat, junt, en un plat fondo o bol.