Menjar blanc d'arròs
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La canyella és una espècie aromàtica amb propietats digestives, i pel seu contingut en fenols té cert poder antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
750 ml de llet sencera
100 g de sucre blanc
75 g de farina d'arròs
50 g de sucre de llustre
40 g de farina de blat
40 g de mantega
40 g de farina d'ametlla
2 branques de canyella
Canyella en pols
1 ou
Mitja llimona
Sal
PREPARACIÓ
- Posem en una olla 750 ml de llet sencera, 100 g de sucre blanc, 75 g de farina d'arròs i 2 branques de canyella. Ho portem a ebullició a foc suau sense deixar de remenar.
- Quan comença a bullir abaixem el foc i ho coem 5 minuts més a foc mínim tot remenant.
- Traiem les branques de canyella, repartim el menjar blanc en 4 recipients i els temperem a temperatura ambient.
- Empolsem els recipients amb canyella molta i els posem en una safata a la nevera durant 30 minuts.
- Mentre es refreda, fem llengües. Posem en un got petit a foc baix 40 g de mantega i la desfem. Separem la clara del rovell d'1 ou. Posem la clara al bol on farem la massa.
- Afegim al bol de la clara 40 g de farina de blat, 40 g de farina d'ametlla, 50 g de sucre de llustre, mitja llimona que espremem amb un colador, la mantega fosa i un pessic de sal. Ho barregem tot. Un cop barrejat ho passem a una mànega pastissera. Ho deixem reposar 5 minuts.
- Fem tires de 10 cm amb la massa i les aplanem amb una espàtula sobre una làmina de silicona.
- Passem la làmina a una safata de forn. Enfornem 8 minuts a 200 º, i un cop cuites, les refredem 5 minuts abans de servir.
- Emplatem un recipient amb menjar blanc i l'acompanyem d'1 o 2 llengües.