Menjar blanc d'arròs

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La canyella és una espècie aromàtica amb propietats digestives, i pel seu contingut en fenols té cert poder antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 750 ml de llet sencera 

    100 g de sucre blanc 

    75 g de farina d'arròs 

    50 g de sucre de llustre 

    40 g de farina de blat 

    40 g de mantega 

    40 g de farina d'ametlla 

    2 branques de canyella 

    Canyella en pols  

    1 ou  

    Mitja llimona 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem en una olla 750 ml de llet sencera, 100 g de sucre blanc, 75 g de farina d'arròs i 2 branques de canyella. Ho portem a ebullició a foc suau sense deixar de remenar. 
  2. Quan comença a bullir abaixem el foc i ho coem 5 minuts més a foc mínim tot remenant. 
  3. Traiem les branques de canyella, repartim el menjar blanc en 4 recipients i els temperem a temperatura ambient. 
  4. Empolsem els recipients amb canyella molta i els posem en una safata a la nevera durant 30 minuts. 
  5. Mentre es refreda, fem llengües. Posem en un got petit a foc baix 40 g de mantega i la desfem. Separem la clara del rovell d'1 ou. Posem la clara al bol on farem la massa.  
  6. Afegim al bol de la clara 40 g de farina de blat, 40 g de farina d'ametlla, 50 g de sucre de llustre, mitja llimona que espremem amb un colador, la mantega fosa i un pessic de sal. Ho barregem tot. Un cop barrejat ho passem a una mànega pastissera. Ho deixem reposar 5 minuts. 
  7. Fem tires de 10 cm amb la massa i les aplanem amb una espàtula sobre una làmina de silicona. 
  8. Passem la làmina a una safata de forn. Enfornem 8 minuts a 200 º, i un cop cuites, les refredem 5 minuts abans de servir. 
  9. Emplatem un recipient amb menjar blanc i l'acompanyem d'1 o 2 llengües. 
Anar al contingut