Melmelada de tomàquet verd

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mireia Jordana / Bet Carbonell
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Els fruits saborosos, Vila-Rodona (Alt Camp)
  • Informació nutricional
    -Obre

    El codonyat és molt ric en fibra soluble, que ajuda a regular els ritmes intestinals si s'acompanya de força aigua.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg de tomàquet verd
  • 750 g de sucre
  • 6 pots de vidre amb tapa, esterilitzats
  • Per a l'amanida, per a 4 persones:
  • 170 g de variat d'enciams
  • 1 enciam romà
  • 200 g de daus de codonyat
  • 200 g de daus de formatge de cabra
  • 80 g de pipes torrades i pelades
  • 130 cc d'oli d'oliva verge extra.
  • 130 g de melmelada de tomàquet verd

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua bullint escaldeu els tomàquets fins que la pell comenci a trencar-se.
Seguidament, retireu-los del cassó, peleu-los, talleu-los a daus, poseu-los en un altre cassó juntament amb el sucre i deixeu-ho coure a foc suau durant mitja hora, remenant-ho perquè no s'enganxi. Després, tritureu-ho amb el túrmix, poseu-ho dins dels pots en calent i tanqueu-los.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli d'oliva i la melmelada i barregeu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu els enciams variats, poseu-hi per sobre els daus de codonyat i de formatge, salseu-ho tot amb la vinagreta i guarniu el plat amb les pipes.
Anar al contingut