Llagostins amb cruixent de patata i porro
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Guillermo Casañé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Silvestre, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 20 cues de llagostí
- 2 patates mitjanes (tipus agre)
- 2 porros mitjans
- 1 dl d'oli d'oliva
- Per fer la salsa:
- 200 g de gambot
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 gra d'all
- 1 pastanaga
- 1 cullerada petita de tomàquet concentrat
- 150 g de mantega
- 1 got petit de brandi
- 1 cullerada de maizena (ràpida)
PREPARACIÓ
Per fer la salsa, talleu les verdures a quadrats petits i sofregiu-les en una paella amb mantega durant 5 minuts. Tot seguit, afegiu-hi el gambot sense pelar i sencer, i coeu-lo durant 5 minuts més, matxucant-lo una miqueta, amb l'ajuda de la mà de morter, per treure-li els sucs. Després, afegiu-hi el brandi i flamegeu-ho.
Quan la flama s'hagi apagat, mulleu-ho amb una mica d'aigua, incorporeu-hi el tomàquet concentrat i deixeu-ho coure 10 minuts més. Finalment, afegiu-hi la maizena, doneu uns tombs al conjunt, paseu-ho pel colador xinès i reserveu-ho en calent.
Per fer el cruixent de patata, amb un ratllador, ratlleu una patata crua i pelada.
En una paella amb una mica d'oli calent, poseu un motlle metàllic rodó i poseu-hi a l'interior la patata ratllada. Han de quedar teules daurades per les dues bandes.
Tot seguit, talleu el porro quadrats petits el porro i deixeu-lo estovar en una paella amb una mica d'oli.
Mentrestant, salpebreu les cues de llagostí pelades sense l'estómac i salteu-les en una paella, ben calenta, amb una mica d'oli.
I ja per acabar, en un plat poseu una teula o cruixent de patata a la base, el porro, els llagostins a sobre i la cobriu-ho tot amb un altre cruixent. Finalment, tireu-hihi la salsa per sobre.
Quan la flama s'hagi apagat, mulleu-ho amb una mica d'aigua, incorporeu-hi el tomàquet concentrat i deixeu-ho coure 10 minuts més. Finalment, afegiu-hi la maizena, doneu uns tombs al conjunt, paseu-ho pel colador xinès i reserveu-ho en calent.
Per fer el cruixent de patata, amb un ratllador, ratlleu una patata crua i pelada.
En una paella amb una mica d'oli calent, poseu un motlle metàllic rodó i poseu-hi a l'interior la patata ratllada. Han de quedar teules daurades per les dues bandes.
Tot seguit, talleu el porro quadrats petits el porro i deixeu-lo estovar en una paella amb una mica d'oli.
Mentrestant, salpebreu les cues de llagostí pelades sense l'estómac i salteu-les en una paella, ben calenta, amb una mica d'oli.
I ja per acabar, en un plat poseu una teula o cruixent de patata a la base, el porro, els llagostins a sobre i la cobriu-ho tot amb un altre cruixent. Finalment, tireu-hihi la salsa per sobre.