Fideus a la marinera

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les cloïsses i els musclos són rics en ferro i proteïnes de bona assimilació, tenen poc greix i aporten poques calories.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    300 g de fideus gruixuts
  • 250 g d'aranya
  • 150 g de tripa de bacallà hidratada
  • 150 g de patata red pontiac
  • 100 g de ceba caramel·litzada
  • 2 tomàquets de penjar
  • 12 musclos
  • 8 cloïsses
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 1 gra d'all
  • 1 cap de bacallà hidratat
  • Vi ranci
  • Sal
  • Pebre negre
  • Cibulet
  • Llorer

PREPARACIÓ

  1. Netegem les aranyes i les filetegem.
  2. Posem les espines i el cap de l'aranya en una safata de forn amb paper sulfurat i hi afegim el cap d'un bacallà prèviament dessalat
  3. Posem la safata amb els peixos a al forn a 220º durant 10-15 minuts
  4. Tallem a bresa 1 porro i 2 pastanagues
  5. Posem els vegetals en una olla de pressió juntament amb els peixos rostits i 1 fulla de llorer. Ho bullim 30 minuts i ho  deixem reposar dues hores.
  6. Colem el brou en una olla alta i el fem reduir fins que en quedin 150 ml
  7. Separem la carn del cap del bacallà i la guardem en un tàper a la nevera
  8. Laminem 1 gra d'all i el fem ballar en una cassola.
  9. Pelem i esqueixem a mida mossegada 150 g de patata red pontiac i l'afegim a la cassola
  10. Afegim a la cassola 100 g de ceba caramel·litzada preparada prèviament, 2 tomàquets de penjar ratllats i pebre negre. Ho remenem.
  11. Afegim un raig de vi ranci i deixem que s'evapori l'alcohol.
  12. Posem a escalfar en un pot 700 ml d'aigua mineral.
  13. Traiem de la nevera un tàper amb 150 g de tripa de bacallà hidratada i neta, la tallem a mida mossegada i l'afegim a la cassola.
  14. Hi afegim l'aigua calenta i ho deixem bullir durant 15 minuts
  15.  Hi afegim 300 g de fideus gruixuts sense forat i el brou reduït i ho deixem bullir 5 minuts més
  16. Traiem de la nevera 12 musclos i 8 cloïsses, el tàper amb el cap de bacallà reservat i el tàper amb l'aranya filetejada
  17.  Tallem els filets d'aranya i els trossos de cap de bacallà a mida mossegada
  18. Afegim a la cassola  el peix tallat i les closques. Ho tapem i ho deixem fora del foc durant 1 minut
Anar al contingut