Hummus de llenties

imatge

INGREDIENTS

  • Llenties Channa Dal (275 g)
  • Aigua de la cocció (825 cl.)
  • Oli de gira-sol
  • Sal
  • Cúrcuma
  • Sèsam blanc
  • Pebre blanc
  • Comí torrat (si no en trobem de torrat el podem torrar en una paella).
  • Oli de xile verd
  • Ceba vermella
  • Cibulet picat
  • Aigua
  • Chat masala (sal fumada)

PREPARACIÓ

  1. Posem a coure les llenties en una olla. Per fer-ho, hi ficarem 825 cl d'aigua, cúrcuma, sal i oli de gira-sol, i hi abocarem les llenties. Ha de bullir tot a foc més aviat baix. Amb uns 40-50 minuts n'hi ha prou per coure les llenties.
  2. Retirem les llenties i les posem en un got de batedora. Hi afegim una mica d'aigua de cocció i ho triturem tot amb la batedora fins aconseguir una textura molt fina.
  3. Posem la barreja en un bol i hi afegim una mica de ceba crua picada molt fina, una mica de cibulet picat i ho barregem tot.
  4. Li afegim pebre blanc, sal, chat masala i el comí torrat ben picat en un morter.
  5. Ho emplatem i ho podem decorar amb herbes: brots de pastanaga, coriandre, ruca...
  6. Hi posem per sobre una vinagreta.