Gaspatxo picant

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El tomàquet és una hortalissa de temporada molt versàtil, rica en vitamines C, E i A, totes amb funcions antioxidants.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 2 PERSONES

    10 tomàquets pera

    1 tomàquet confitat en oli

    1 cogombre petit

    1 ceba tendra

    1/2 pebrot verd

    60 g pinyons

    50 g torrades

    10 fulles de menta

    2 pebrots de Caiena

    1 gra d'all

    Vinagre de xerès

    Vi ranci

    Gingebre

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Per fer l'oli picant, confitem, en un pot, 200 ml d'oli d'oliva verge extra i 2 caienes esmicolades.
  2. Fem una incisió en forma de creu en cada tomàquet pera i els escaldem fins que la pell es comenci a desprendre de la polpa. En tallem la cocció amb aigua i gel, els pelem, i els tallem a pètals, descartant-ne les llavors.
  3. Pelem i tallem la ceba a juliana. Per treure'n la fortor i enrampar-la, la remullem una estona en un bol amb gel, aigua i un raig de vinagre. En reservem la part verda per després.
  4. Traiem el germinat d'un all i el blanquegem posant-lo a coure amb aigua freda fins que arrenqui el bull.
  5. Torrem els pinyons en una paella sense oli.
  6. Posem els pètals de tomàquet en un got batedor. Hi ratllem una mica de gingebre. Pelem i tallem el cogombre, el buidem de llavors i l'hi aboquem. Hi afegim les fulles de menta prèviament tallades, l'all blanquejat també tallat, una part dels pinyons torrats, les torrades una mica esmicolades, un raig de vinagre de xerès i una mica de vi ranci. Ho triturem ben fi, ho colem, ho salpebrem i ho emulsionem amb oli d'oliva verge extra i oli picant.
  7. Tallem els entrebancs, a una mida ben menuda: la part verda de la ceba tendra, també la part blanca escorreguda, el tomàquet confitat en oli, i mig pebrot verd pelat.
  8. Ho servim amb els entrebancs i els pinyons reservats. Ho acabem amanint-ho amb un raig d'oli d'oliva verge extra.