Flam de torró

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquestes postres són molt energètiques, riques en proteïnes i calci, també en sucres i greixos.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g llet

    150 g torró Història Vicens

    70 g nata

    50 g sucre

    4 rovells

    3 clares

    1 llimona

    1 beina de vainilla

    1 canó de canyella

    Aigua mineral

    Encenalls de cacau

PREPARACIÓ

  1. Esmicolem el torró dins un pot. Hi afegim la llet, la nata, la polpa extreta d'una beina de la vainilla i la beina. Ho portem a ebullició i ho triturem.
  2. Hi afegim la pell d'una llimona i el canó de canyella. Ho tapem i ho deixem infusionar durant 20 minuts, fora del foc.
  3. Posem el sucre dins un pot, juntament amb unes gotes de suc de llimona. Quan arrenqui el bull, hi afegim una mica d'aigua i ho deixem al foc sense tocar-ho, fins que es faci el caramel.
  4. Omplim el fons de les flameres amb uns encenalls de cacau (nibs) i el caramel. Ho deixem 30 minuts al congelador.
  5. Separem les clares dels rovells. Una de les clares la reservem, no la necessitarem.
  6. Trenquem les clares amb una forquilla.
  7. Blanquegem els rovells amb unes varetes elèctriques.
  8. Afegim la infusió, colada, al bol de les clares. Hi incorporem els rovells, de mica en mica, mentre ho barregem. Ha de quedar tot ben integrat.
  9. Omplim les flameres amb la barreja de la infusió i els ous. Les posem a coure al bany Maria, sense tapar. Al fons de l'olla hi haurem posat un drap per assegurar que les flameres no es belluguin. Ha de coure a 90º durant 55 minuts.
  10. Un cop cuits, es deixen refredar. Els desemmotllem i ja es poden menjar.
Anar al contingut