Flam de torró
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquestes postres són molt energètiques, riques en proteïnes i calci, també en sucres i greixos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g llet
150 g torró Història Vicens
70 g nata
50 g sucre
4 rovells
3 clares
1 llimona
1 beina de vainilla
1 canó de canyella
Aigua mineral
Encenalls de cacau
PREPARACIÓ
- Esmicolem el torró dins un pot. Hi afegim la llet, la nata, la polpa extreta d'una beina de la vainilla i la beina. Ho portem a ebullició i ho triturem.
- Hi afegim la pell d'una llimona i el canó de canyella. Ho tapem i ho deixem infusionar durant 20 minuts, fora del foc.
- Posem el sucre dins un pot, juntament amb unes gotes de suc de llimona. Quan arrenqui el bull, hi afegim una mica d'aigua i ho deixem al foc sense tocar-ho, fins que es faci el caramel.
- Omplim el fons de les flameres amb uns encenalls de cacau (nibs) i el caramel. Ho deixem 30 minuts al congelador.
- Separem les clares dels rovells. Una de les clares la reservem, no la necessitarem.
- Trenquem les clares amb una forquilla.
- Blanquegem els rovells amb unes varetes elèctriques.
- Afegim la infusió, colada, al bol de les clares. Hi incorporem els rovells, de mica en mica, mentre ho barregem. Ha de quedar tot ben integrat.
- Omplim les flameres amb la barreja de la infusió i els ous. Les posem a coure al bany Maria, sense tapar. Al fons de l'olla hi haurem posat un drap per assegurar que les flameres no es belluguin. Ha de coure a 90º durant 55 minuts.
- Un cop cuits, es deixen refredar. Els desemmotllem i ja es poden menjar.