Fideus soba amb carxofes i ostres del Delta

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Mamen Gil
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Taller de cuina Carmen Guillemot, Alcanar (poble)
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ostres aporten per 100 grams casi tant de ferro com el fetge de vedella, i vuit vegades més vitamina B12 que 100 grams de carn de vedella o bou.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de fideus "soba" (de farina de fajol)
  • l d'aigua mineral
  • 8 alls
  • 4 escal·lònies
  • un polsim de pebre de Caiena
  • sal
  • 8 carxofes
  • julivert
  • 12 ostres del Delta
  • 2 cullerades de bolets variats confitats
  • 2 dl de fumet de galeres
  • oli d'oliva verge extra
  • oli de cacauet torrat

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua bulliu els fideus soba durant 6 minuts. Seguidament, escorreu-los i reserveu-los.

A continuació, en un cassó amb oli sofregiu l'all laminat, l'escal·lònia picada i les carxofes pelades i tallades a quarts.

Quan estigui tot ben dauradet, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi la Caiena, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho coure un parell de minuts. Seguidament, cobriu-ho amb el fumet, poseu-hi els bolets i deixeu-ho coure tapat fins que les carxofes siguin toves.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu les ostres sense closca durant un parell de minuts. Després, poseu-les en un cassó amb l'oli de cacauets i deixeu-les confitar un parell de minuts més.

Finalment, afegiu la pasta i l'oli de cacauets al cassó del fumet, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un parell de minuts.

I ja per acabar, emplateu la pasta amb els bolets i les carxofes, poseu-hi les ostres a sobre i guarniu el plat amb una mica de julivert picat.
Anar al contingut