Ramen vegetal

  • Programa: Cuines - programa
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    +Obre

    L'alga Kombu és una de les algues més riques en iode, un mineral imprescindible per a la salut, que participa en múltiples funcions de l'organisme.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    150 g de fideus arrugats 

    1 tros d'alga kombu

    2 porros

    2 cullerades de pasta miso

    4 cullerades de salsa de soja

    100 g de bolets xiitake

    2 cullerades d'oli de sèsam

    1 rave daikon  

    1 trosset de gingebre

    2 grans d'all

    1 tros de col

    2 pastanaga grosses

    cullerada de sèsam torrat i negre

    cibulet

    vinagre d'arròs

PREPARACIÓ

  1. Posem 100 g de bolets xiitake nets en una bossa de reixeta, com les que utilitzem per a la grana cuita quan fem l'escudella.
  2. Posem en una olla la bossa dels bolets, 2 porros a bresa i 2 cullerades de salsa de soja. Hi afegim 1l d'aigua i fem arrencar el bull.
  3. Tallem 8 rodelles de rave daikon i les posem en un bol amb aigua mineral i vinagre d'arròs. D'aquesta manera, n'eliminarem la fortor.
  4. Quan hagi arrencat el bull, apartem l'olla del foc, hi afegim 1 tros de kombu i 4  cullerades de pasta miso. Ho tapem i deixem infusionar durant 30 minuts.
  5. Tallem a la juliana 2 pastanagues grosses i 1/4 de col. Tallem a la brunesa 2 grans d'all i 1 tros de gingebre. Ho reservem tot en un bol.
  6. Traiem la bossa dels bolets de l'olla. Colem el brou i hi afegim 150 g de fideus arrugats. Permetem que els fideus s'hidratin.
  7. Saltem els bolets en una paella amb oli de sèsam per a aconseguir una segona cocció, que quedin canviïn una mica de color. Afegim els vegetals del bol i el rave que hem tingut apartat amb aigua i vinagre d'arròs.
  8. Posem els vegetals saltats en el pot dels fideus i ho deixem bullir 3 minuts.
  9. Tallem unes fulles de cibulet.
  10. Ho servim en uns bols amb una culleradeta de sèsam negre torrat i el cibulet.