Croqueta de pernil

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La llet és l'aliment més adequat per aprofitar correctament el calci que conté, gràcies als altres nutrients que la componen com la lactosa i la vitamina D.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 ml de nata per cuinar 

    200 ml de llet 

    1 os de pernil 

    50 g de mantega 

    100 g de farina 

    100 g de pernil  

    1 ceba de Figueres 

    2 ous 

    Pa ratllat  

    Farina 

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Escalfem en un pot 300 ml de nata per cuinar i 200 ml de llet. Hi afegim un os de pernil, ho bullim cinc minuts i ho deixem reposar.  
  2. Posem 50 g de mantega en una cassola i la desfem. Mentrestant, tallem a la brunesa una ceba de figueres. 
  3. Quan la mantega està fosa, afegim la ceba a la cassola i deixem que suï, vigilant que no agafi massa color. 
  4. Afegim a la cassola 100 g de farina de blat i la torrem. Un cop torrada, colem a la cassola la barreja de làctics infusionats. Ho anem remenant i coent fins que ens queda una pasta que es desenganxa de les parets. 
  5. Afegim a la cassola 100 g de pernil tallat a daus petits i ho integrem. Apaguem el foc. 
  6. Agafem una safata, si pot ser de metall, i hi estenem la massa de les croquetes fent una capa ben fina. Ho cobrim amb un full de paper sulfurat i ho portem al congelador entre 5 i 10 minuts. 
  7. Posem una paella amb oli a escalfar. Mentrestant, posem en un plat una mica de farina; en un altre, uns ous batuts i en un tercer, pa ratllat. 
  8. Traiem la safata amb la massa de les croquetes i anem formant boletes. Enfarinem les boles, les aboquem al bol amb els ous batuts i, seguidament, les colem en un altre bol. Finalment, les passem per pa ratllat abans de fregir-les. 
  9. Quan l'oli és calent, fregim les croquetes i les anem reservant en un plat amb paper absorbent per treure'n l'excés d'oli. I ja les tenim. 
Anar al contingut