Creps amb "dulce de leche"
INGREDIENTS
- 1,300 ml llet
- 250 g sucre blanc
- 400 ml nata 35% MG
- 150 g farina de blat
- 50 g farina de garrofa
- 50 g sucre morè
- 2 ous
- Sal
- Mantega
- 1 llima
- Menta
PREPARACIÓ
- Posem un bol gros a la nevera, millor si és metàl·lic, però pot ser de vidre Pírex o de plàstic. El volem fred per muntar la nata.
- Posem l'olla al foc amb 1 litre de llet i hi tirem un twist de pell de taronja i una branca de romaní.
- Quan bulli, traiem la taronja i el romaní i hi afegim 250 g sucre. Ho integrem. Abaixem el foc i deixem que faci xup-xup aproximadament 1 hora. Ho anem remenant sovint perquè el sucre no s'enganxi.
- Mentrestant, podem anar fent la massa de les creps. Batem 2 ous en un bol gros. Hi afegim 300 ml de llet fresca. Tamisem al bol 50 g de farina de garrofa i 150 g de farina de blat. Hi afegim 1 pessic de sal. Ho integrem bé. Si queden grumolls ho batrem amb el braç elèctric.
- Tapem la massa i la deixem reposar 30 minuts com a mínim.
- Posem la crepera al foc i remenem una mica la massa de les creps.
- Quan la crepera estigui calenta, l'untem amb una mica de mantega. Hi afegim 1 cullerot de massa de crep. Coem la crep per una cara fins que se'n desenganxin les vores. Girem la crep i la coem. Anem reservant les creps en un plat i anem fent fins que se'ns acabi la massa.
- Agafem el bol de la nevera i hi aboquem 400 ml de nata per muntar. Muntem la nata.
- Quan la nata està semimuntada, hi afegim a poc a poc 50 g de sucre morè. Acabem de muntar la nata.
- Quan la nata està muntada, hi ratllem per sobre la pell d'una llima. Ho integrem amb cura.
- Servim les creps farcides de nata i amb el "dulce de leche" per sobre.