Coca salada de Sant Joan

  • Programa: Tot es mou
  • Cuiner: Ada Parellada
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • PER A LA MASSA
  • 500 g de farina
  • 100 g de sucre
  • 200 ml de llet
  • 50 g de llevat fresc
  • 1 ou
  • 120 g de mantega
  • Sal
  • Orenga o anet, al gust
  • PER ACABAR:
  • 1 carbassó passat per la planxa
  • 1 pastanaga crua
  • Tomàquets de jardí
  • Pinyons
  • Orenga
  • PER A LA CREMA:
  • 200 g de formatge blau
  • 200 ml de nata

PREPARACIÓ

  1. En un bol posem tots els ingredients excepte la mantega. Pastem fins que la massa no se'ns enganxi a les mans ni al bol. Un cop la tinguem, hi incorporarem la mantega a daus d'un en un. Deixarem que llevi durant una mitja hora a temperatura ambient i tapada.
  2. Un cop hagi llevat l'estirarem amb un corró i la col·locarem a la safata de forn.
  3. La guarnim amb els ingredients, en aquest cas, carbassó passat per la planxa, pastanaga crua i tomàquets de jardí. L'acabarem amb pinyons que haurem remullat prèviament per prevenir que es cremin al forn, i anet o orenga al gust.
  4. Deixarem que llevi durant una hora més i després la courem al forn a 250 ºC durant 10 minuts. Passat aquest temps abaixarem el forn a 180 ºC i deixarem que es cogui 10 minuts més.
  5. Mentrestant, prepararem la crema. En un bol al microones fondrem 200 g de formatge blau amb 200 ml de nata. Ho batrem bé fins a aconseguir una crema i ho deixarem refredar a la nevera perquè agafi consistència.
  6. Finalment tallarem la coca i la servirem amb punts de la crema per sobre.
Anar al contingut