Coca de ceba

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les coques ens aporten una base d'hidrats de carboni de lenta assimilació. Si hi afegim moltes verdures per sobre i una mica d'aliment proteic, poden configurar un àpat complet i molt nutritiu.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

  • 250 g farina fluixa  

    200 g farina de força  

    100 g massa mare  

    350 ml brou de gallina  

    200 ml aigua 

     50 ml oli oliva arbequina  

    10 g llevat fresc  

    10 g sal  

    5 g sucre  

    4 cebes de Figueres  

    Romaní  

    Pebre negre  

    Sal en escates 

PREPARACIÓ

 

  1. Comencem fent el pastó. Escalfem 200 ml d'aigua fins als 40 graus aproximadament. Posem al bol de la pastadora 250 g de farina fluixa, 200 g de farina de força, 100 g de massa mare, 5 g de sucre, 10 g de llevat fresc, l'aigua tèbia i ho pastem tot a mà o a màquina fins a tenir una pasta fina.   
  2. Quan ja tenim la pasta fina feta, afegim al bol 100 ml d'oli oliva arbequina. Ho pastem fins que l'oli estigui totalment integrat.  
  3. Tapem el pastó amb un drap humit i el deixem reposar 15 minuts. 
  4. Passat aquest temps, afegim 10 g de sal al pastó i ho integrem bé. Ho tornem a pastar a mà o a màquina i ho tapem altre cop amb un drap humit. Deixem que reposi 15 minuts. 
  5. Passat aquest temps, separem el pastó en 4 trossos. Fem boles dels 4 trossos i les pintem amb oli OVE. Deixem que reposi una hora. 
  6. Posem una cassola a escalfar i tallem a juliana 4 cebes de Figueres. 
  7. Afegim un bon raig d'oli d'arbequina a la cassola calenta i després les cebes tallades. Les fem enrossir. 
  8. Quan la ceba estigui rossa, hi afegim pebre negre i 350 ml de brou de gallina. Ho coem fins que s'assequi. 
  9. Si les coques han estat una hora reposant, les desgasifiquem prement-les amb els dits. Les tornem a pintar amb oli d'arbequina i els donem 30 minuts més de fermentació. 
  10. Posem el forn a 220 graus amb un recipient d'aigua bullint a dins per crear un entorn humit. Donem forma de coca a les coques. Posem la ceba cuita al damunt. Sobre la ceba, unes escates de flor de sal. 
  11. Ho portem al forn 15 minuts a 220 graus. 
  12. Un cop cuites les coques, posem una bona branca de romaní a la safata del forn amb les coques i amb el bufador hi calem foc. Tapem la safata del forn amb una altra safata i deixem que el romaní incendiat cremi i fumi les coques.  
Anar al contingut