Carxofes arrebossades

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Fregir els aliments en duplica el valor energètic, ja que absorbeixen els greixos de la coccióAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    8 carxofes

    200 ml de sidra

    140 g de farina de blat

    1 cabeça d'alls

    2 llimones

    Llard

    Oli de confitar

    Sal

    Pebre negre

    Pebre vermell dolç

    Oli OVE

     

    PER A L'ALMOGROTE

    150 g de formatge curat

    20 g de pa torrat

    2 tomàquets madurs

    2 grans d'all

    1 bitxo

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Pelem les carxofes fins a deixar-ne només els cors. Les reservem en un recipient amb aigua i sal.
  2. Posem en una cassola oli OVE, 3 cullerades soperes de llard, la pela d'una llimona i una cabeça d'alls tallada per la meitat.
  3. Confitem les carxofes a foc molt baix. Tapem la cassola amb un cercle de paper sulfurat del diàmetre de la mateixa. Les mantindrem confitant durant 30 minuts a 80 graus.
  4. En un bol, tamisem 140 g de farina de blat. Hi afegim sal, ratlladura de llimona, 4 voltes de pebre negre i 2 cullerades de cafè de pebre vermell dolç.
  5. Hi afegim de mica en mica 200 ml de sidra. Ho removem fins a tenir una massa uniforme. Reservem el bol, filmat, a la nevera.
  6. En un got batedor ratllem 150 g de formatge curat, ratllem 2 tomàquets madurs, hi afegim 2 grans d'alls pelats, 1 bitxo sense llavors, 20 g de pa torrat i oli OVE. Ho turbinem fins tenir una pasta i ho reservem en un bol. Hem fet la salsa almogrote.
  7. Preparem una paella amb oli per fregir.
  8. Tallem les carxofes a quarts.
  9. Traiem de la nevera l'orly (la pasta que hem fet per arrebossar). Enfarinem lleugerament les carxofes, les passem per la massa d'arrebossar i les fregim en oli OVE molt calent i abundant.
  10. Posem les carxofes escorregudes d'oli en un plat i les banyem amb la salsa almogrote. I llest!
Anar al contingut