Cannoli amb cremós d'ametlla

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El brossat és un formatge fresc ric en proteïnes i calci. Com que és fresc i ric en aigua, s'ha de conservar refrigerat un màxim de tres dies.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER 4 PERSONES

  • 250 g farina fluixa

    30 g sucre

    25 g llard 

    10 g cacau desgreixat en pols

    2 g canyella

    60 ml garnatxa dolça

    2 ous

    Sal

    400 g brossat

    300 g torró cremós d'ametlla

    Sucre de llustre

    Ametlla trencada

PREPARACIÓ

  1. Posem a la pastadora 250 g de farina fluixa, 30 g de sucre, 10 g de cacau desgreixat en pols, 2 g de canyella i 1 polsim de sal. 
  2. Fem un volcà amb els sòlids i afegim al centre 1 ou gros batut, 25 g de llard i 60 ml de garnatxa dolça 
  3. Ho pastem a màquina. Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar 15'. 
  4. Passat aquest temps, destapem el pastó i el tornem a posar a la màquina.  
  5. El tornem a tapar i el deixem reposar a la nevera, 1 hora. 
  6. Passada l'hora, recuperem el pastó i l'estirem a la fusta amb el corró. Un cop estirat, el dobleguem sobre ell mateix fent 3 plecs. I el tornem a estirar. Aquesta seqüència l'hem de repetir 5 vegades.  
  7. Un cop estirat, dividim el pastó en 2 meitats i les estirem fins a 2 mm de gruix. 
  8. Posem els pastons estirats en dues safates i els tapem amb 2 draps. Deixem que reposin 10 minuts fora de la nevera. 
  9. Posem oli a escalfar en una paella fonda, tipus parisienne. I preparem una safata amb paper absorbent. 
  10. Trenquem 1 ou en un bol i el batem lleugerament. Serà la cola per tancar els cannoli. 
  11. Fem cannoli. Amb el tallapastes rodó de 12 cm tallem la pasta. Enrotllem el cercle de pasta amb el cilindre metàl·lic a dins de 15 cm x 3 cm. Pintem el tancament amb ou batut. 
  12. Quan l'oli estigui a 160-170 graus, hi posem els cannoli. D'un en un perquè es fregeixin.  
  13. Reservem els cannnoli sobre el paper absorbent.  
  14. Traiem els tubs de dins dels cannoli.  
  15. Preparem el farcit dels cannoli. Posem 400 g de brossat i 300 g de torró cremós d'ametlla al got de la batedora i ho barregem tot. 
  16. Si ens ha quedat massa espès, podem liquar-ho amb líquid del formatge. Reservem la barreja cremosa en una mànega pastissera amb broquet d'estrella. 
  17. Farcim els cannoli amb la crema de torró i ho reservem. 
  18. Suquem els extrems dels cannoli amb ametlles que hem posat en un bol i hi tirem sucre de llustre per sobre.
Anar al contingut