Cannoli amb cremós d'ametlla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El brossat és un formatge fresc ric en proteïnes i calci. Com que és fresc i ric en aigua, s'ha de conservar refrigerat un màxim de tres dies.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER 4 PERSONES
-
250 g farina fluixa
30 g sucre
25 g llard
10 g cacau desgreixat en pols
2 g canyella
60 ml garnatxa dolça
2 ous
Sal
400 g brossat
300 g torró cremós d'ametlla
Sucre de llustre
Ametlla trencada
PREPARACIÓ
- Posem a la pastadora 250 g de farina fluixa, 30 g de sucre, 10 g de cacau desgreixat en pols, 2 g de canyella i 1 polsim de sal.
- Fem un volcà amb els sòlids i afegim al centre 1 ou gros batut, 25 g de llard i 60 ml de garnatxa dolça
- Ho pastem a màquina. Ho tapem amb un drap i ho deixem reposar 15'.
- Passat aquest temps, destapem el pastó i el tornem a posar a la màquina.
- El tornem a tapar i el deixem reposar a la nevera, 1 hora.
- Passada l'hora, recuperem el pastó i l'estirem a la fusta amb el corró. Un cop estirat, el dobleguem sobre ell mateix fent 3 plecs. I el tornem a estirar. Aquesta seqüència l'hem de repetir 5 vegades.
- Un cop estirat, dividim el pastó en 2 meitats i les estirem fins a 2 mm de gruix.
- Posem els pastons estirats en dues safates i els tapem amb 2 draps. Deixem que reposin 10 minuts fora de la nevera.
- Posem oli a escalfar en una paella fonda, tipus parisienne. I preparem una safata amb paper absorbent.
- Trenquem 1 ou en un bol i el batem lleugerament. Serà la cola per tancar els cannoli.
- Fem cannoli. Amb el tallapastes rodó de 12 cm tallem la pasta. Enrotllem el cercle de pasta amb el cilindre metàl·lic a dins de 15 cm x 3 cm. Pintem el tancament amb ou batut.
- Quan l'oli estigui a 160-170 graus, hi posem els cannoli. D'un en un perquè es fregeixin.
- Reservem els cannnoli sobre el paper absorbent.
- Traiem els tubs de dins dels cannoli.
- Preparem el farcit dels cannoli. Posem 400 g de brossat i 300 g de torró cremós d'ametlla al got de la batedora i ho barregem tot.
- Si ens ha quedat massa espès, podem liquar-ho amb líquid del formatge. Reservem la barreja cremosa en una mànega pastissera amb broquet d'estrella.
- Farcim els cannoli amb la crema de torró i ho reservem.
- Suquem els extrems dels cannoli amb ametlles que hem posat en un bol i hi tirem sucre de llustre per sobre.