Calzone picant

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Una pizza pot ser un àpat equilibrat si conté tots els ingredients necessaris, com una base de pa ben fina, força verdures i hortalisses, una bona salsa de tomàquet casolana, un aliment proteic i una mica de formatge. Sola o amb una amanida pot ser un àpat complet.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de farina

    150 g de mató

    150 ml d'aigua mineral

    6 tomàquets de pera

    4 g de llevat fresc

    5 g de sal

    2 cullerades de pasta de tomàquet

    250 g de mozzarella

    6 bitxos secs

    2 grans d'all

    Olives negres sense pinyol

    Llimona

    Alfàbrega morada

    Pa ratllat

    Oli OVE

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Barregem en un bol 250 g de farina, 150 ml d'aigua mineral i 4 g de llevat fresc. Ho pastem perquè s'integri i ho tapem amb un drap humit. Ho deixem reposar 30' a temperatura ambient.
  2. Passat aquest temps, destapem el pastó i hi afegim 5 g de sal fina. Ho pastem. Untem el pastó amb oli OVE i el portem a un recipient. Tapem el pastó amb un drap humit i el deixem reposar quatre hores en un espai on no hi hagi corrent d'aire –per exemple, al forn, apagat- i després el deixem vuit hores a la nevera.  
  3. Preparem un oli picant. Posem 6 bitxos secs i 2 grans d'all aixafats en un pot. Ho cobrim amb Oli OVE. Escalfem el pot fins que arribi als 100º. Ho deixem 10' al foc vigilant que no pugi de temperatura. Passats aquests deu minuts, en colem l'oli i ho reservem.
  4. Posem en una safata de forn amb reixa sis tomàquets pera nets. Els cremem amb un bufador.  
  5. Pelem els tomàquets socarrimats. Tallem els tomàquets pel mig i en traiem les llavors. Tallem a concassé els tomàquets.  
  6. Posem una paella al foc i hi tirem els tomàquets tallats a concassé. Els coem fins que no hi quedi aigua de vegetació.
  7. Afegim a la paella amb tomàquet dues cullerades de pasta de tomàquet, un raig d'oli OVE, pebre negre i un polsim de sal. Ho integrem tot, hi apaguem el foc i ho reservem.  
  8. Tallem a làmines 250 g de mozzarella fresca. La posem a dins d'un drap formatger i ho premem perquè perdi el xerigot. Ho reservem.  
  9. Posem un drap formatger a sobre del colador i hi posem 150 g de mató. Si cal, repetim el procés per treure el xerigot del formatge. Hi afegim un polsim de sal.
  10. Posem en un bol els formatges sense xerigot, una mica d'oli picant, pebre negre, una pela de llimona ratllada, unes quantes fulles d'alfàbrega morada picades i unes olives sense pinyol picades. Ho integrem i ho reservem.  
  11. Traiem el pastó del recipient. Dividim el pastó en quatre parts. Escampem una mica de pa ratllat per sobre de la fusta perquè el pastó no se'ns enganxi a la fusta. Estirem una de les quatre parts del pastó.  
  12. Colem la salsa de tomàquet per treure'n l'excés d'oli.
  13. Farcim la part central del pastó amb una quarta part de la salsa de tomàquet. Hi escampem per sobre la barreja de formatges.  
  14. Tanquem el calzone doblegant-lo per la meitat. El passem a una safata de forn calenta amb paper sulfurat.
  15. Coem el calzone 20' a 250º.
  16. Ho emplatem.  
Anar al contingut