Calzone napolità amb ricotta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El formatge del tipus ricotta és un formatge fresc dels més lleugers del seu grup. Aporta calci i proteïnes i és baix en greixAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g de farina
150 g de ricotta de cabra
150 ml d'aigua mineral
6 tomàquets pebrot
4 g llevat fresc
2 cullerades de pasta de tomàquet
2 mozzarelles
1 cabeça d'alls
Pebre negre
Llimona
Farigola llimonera
Alfàbrega morada
Sal grossa
Sal
Oli OVE picant
Oli OVE
Sèmola de blat
PREPARACIÓ
- Barregem en un bol: 250 g de farina,150 ml d'aigua mineral i 4 g de llevat fresc i ho barregem.
- Ho filmem i ho deixem reposar 30 minuts a temperatura ambient en un bol.
- Afegim sal fina a la massa, l'amassem i l'untem amb oli. Posem la bola dins un tàper. La cobrim a pell amb un drap i ho deixem fora de la nevera i en un lloc fosc durant 12 hores.
- Posem en una safata de forn una cabeça d'alls sencera sobre un llit de sal i ho posem al forn a 200º durant 35 minuts.
- Escaldem 6 tomàquets. Fem una creu a la pell. Els posem dins una olla amb aigua bullint durant 15 segons i després els submergim en un bol amb aigua i gel per tallar-los la cocció. Els pelem.
- Un cop pelats, en traiem les llavors i la gelatina i tallem els tomàquets a concassé.
- En una paella sense oli coem el tomàquet per treure-li l'aigua de vegetació.
- Quan el tomàquet hagi perdut tota l'aigua de vegetació i s'ha convertit en una pasta, hi afegim dues cullerades de pasta de tomàquet, sal i un raig d'oli OVE. Hi tirem pebre.
- Traiem l'all del forn i deixem que es refredi.
- Tallem la mozzarella a làmines i la posem sobre un drap de fil o sobre un colador fi perquè s'escorri.
- Posem la ricotta en un drap de fil i l'esprememperquè deixi anar el xerigot.
- Assequem els dos formatges, la ricotta i la mozzarella.
- En un bol esmicolem la ricotta, i munyim l'all escalivat. Hi posem una mica de pebre negre mòlt, la ratlladura d'una llimona i una mica d'alfàbrega.
- Ho integrem tot.
- Posem el forn en marxa. 250º. Volem escalfar les safates.
- Tallem la massa en 4 parts
- Estirem una part sobre la fusta empolsada amb una mica de sèmola de blat perquè no se'ns enganxi. Donem a la massa una forma arrodonida.
- Omplim la part central de cada massa amb 2/3 de la salsa de tomàqueti la mozzarella laminada.
- Escampem per sobre la barreja de ricotta
- Tanquem els calzoni.
- Agafem dues safates calentes del forni les cobrim amb paper sulfurat. Posem dos calzoni a cada safata.
- Posem la resta de la salsa de tomàquet per sobre dels calzoni i els enfornem a 250º durant 20 minuts.
- Traiem els calzoni del forn i ho servim.