Calzone napolità amb ricotta

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El formatge del tipus ricotta és un formatge fresc dels més lleugers del seu grup. Aporta calci i proteïnes i és baix en greixAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g de farina

    150 g de ricotta de cabra

    150 ml d'aigua mineral

    6 tomàquets  pebrot 

    4 g llevat fresc

    2 cullerades de pasta de tomàquet

    2 mozzarelles

    1 cabeça d'alls

    Pebre negre

    Llimona

    Farigola llimonera

    Alfàbrega morada

    Sal grossa

    Sal

    Oli OVE picant

    Oli OVE

    Sèmola de blat

PREPARACIÓ

  1. Barregem en un bol: 250 g de farina,150 ml d'aigua mineral i 4 g de llevat fresc i ho barregem.
  2. Ho filmem i ho deixem reposar 30 minuts a temperatura ambient en un bol.
  3. Afegim sal fina a la massa, l'amassem i l'untem amb oli. Posem la bola dins un tàper. La cobrim a pell amb un drap i ho deixem fora de la nevera i en un lloc fosc durant 12 hores.
  4. Posem en una safata de forn una cabeça d'alls sencera sobre un llit de sal i ho posem al forn a 200º durant 35 minuts.
  5. Escaldem 6 tomàquets. Fem una creu a la pell. Els posem dins una olla amb aigua bullint durant 15 segons i després els submergim en un bol amb aigua i gel per tallar-los la cocció. Els pelem.
  6. Un cop pelats, en traiem les llavors i la gelatina i tallem els tomàquets a concassé.
  7. En una paella sense oli coem el tomàquet per treure-li l'aigua de vegetació.
  8. Quan el tomàquet hagi perdut tota l'aigua de vegetació i s'ha convertit en una pasta, hi afegim dues cullerades de pasta de tomàquet, sal i un raig d'oli OVE. Hi tirem pebre.
  9. Traiem l'all del forn i deixem que es refredi.
  10. Tallem la mozzarella a làmines i la posem sobre un drap de fil o sobre un colador fi perquè s'escorri.
  11. Posem la ricotta en un drap de fil i l'esprememperquè deixi anar el xerigot.
  12. Assequem els dos formatges, la ricotta i la mozzarella.
  13. En un bol esmicolem la ricotta, i munyim l'all escalivat. Hi posem una mica de pebre negre mòlt, la ratlladura d'una llimona i una mica d'alfàbrega.
  14. Ho integrem tot.
  15. Posem el forn en marxa. 250º. Volem escalfar les safates.
  16. Tallem la massa en 4 parts
  17. Estirem una part sobre la fusta empolsada amb una mica de sèmola de blat perquè no se'ns enganxi. Donem a la massa una forma arrodonida.
  18. Omplim la part central de cada massa amb 2/3 de la salsa de tomàqueti la mozzarella laminada.
  19. Escampem per sobre la barreja de ricotta
  20. Tanquem els calzoni.
  21. Agafem dues safates calentes del forni les cobrim amb paper sulfurat. Posem dos calzoni a cada safata.
  22. Posem la resta de la salsa de tomàquet per sobre dels calzoni i els enfornem a 250º durant 20 minuts.
  23. Traiem els calzoni del forn i ho servim.
Anar al contingut