Caldereta de xai amb fideus
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Manel Marquès
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Elaboració rica en vitamines del grup B que intervenen en les defenses i la producció de glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de coll i pit de xai
- 250 g de fideus grossos
- 200 g de cansalada del coll
- 1 branqueta de romaní
- 1 ceba
- 2 l d'aigua
- oli d'oliva
- sal i pebre
- Per a la picada:
- 1 llesca de pa fregit
- 1 gra d'all
- julivert
- avellanes
PREPARACIÓ
Per fer la picada, poseu en un bol el julivert, el gra d'all, les avellanes i el pa fregit i tritureu-ho tot amb el morter.
A continuació, en una cassola amb oli abundant fregiu el coll i el pit de xai, prèviament tallat en trossos i salpebrat. Quan estigui ben ros, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo.
Tot seguit, a la mateixa cassola sofregiu la ceba picada, els grans d'all sencers i el romaní. Quan la ceba estigui ben dauradeta, torneu a posar-hi el xai, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure durant una hora. Després, traieu l'excés de greix de la cassola, afegiu-hi els fideus i la picada i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts més.
I ja per acabar, emplateu els fideus amb el xai.
A continuació, en una cassola amb oli abundant fregiu el coll i el pit de xai, prèviament tallat en trossos i salpebrat. Quan estigui ben ros, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo.
Tot seguit, a la mateixa cassola sofregiu la ceba picada, els grans d'all sencers i el romaní. Quan la ceba estigui ben dauradeta, torneu a posar-hi el xai, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure durant una hora. Després, traieu l'excés de greix de la cassola, afegiu-hi els fideus i la picada i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts més.
I ja per acabar, emplateu els fideus amb el xai.