Caldereta de xai amb fideus

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Manel Marquès
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Elaboració rica en vitamines del grup B que intervenen en les defenses i la producció de glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg de coll i pit de xai
  • 250 g de fideus grossos
  • 200 g de cansalada del coll
  • 1 branqueta de romaní
  • 1 ceba
  • 2 l d'aigua
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • Per a la picada:
  • 1 llesca de pa fregit
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • avellanes

PREPARACIÓ

Per fer la picada, poseu en un bol el julivert, el gra d'all, les avellanes i el pa fregit i tritureu-ho tot amb el morter.

A continuació, en una cassola amb oli abundant fregiu el coll i el pit de xai, prèviament tallat en trossos i salpebrat. Quan estigui ben ros, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo.

Tot seguit, a la mateixa cassola sofregiu la ceba picada, els grans d'all sencers i el romaní. Quan la ceba estigui ben dauradeta, torneu a posar-hi el xai, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure durant una hora. Després, traieu l'excés de greix de la cassola, afegiu-hi els fideus i la picada i deixeu-ho coure tot junt durant 15 minuts més.

I ja per acabar, emplateu els fideus amb el xai.
Anar al contingut