Borratxo de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquest pastisset, per les característiques dels seus ingredients, és ric en energia, en sucres i en greixos; és millor prendre'l després d'un àpat lleugerAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per a la massa
220 g de farina de força
10 g de llevat fresc
3 ous
70 g de mantega
25 g de sucre
Sal
Per a l'almívar
250 ml d'aigua
150 g de sucre blanc
70 ml de rom negre
70 ml de conyac
Per a la ganache
200 g de xocolata 70 %
200 g de nata
PREPARACIÓ
- Amb un colador fi tamisem 220 g de farina dins el robot.
- Separem clares i rovells de 3 ous. En guardem 2 rovells, i el que resta i les tres clares, els trenquem amb una forquilla i els aboquem al robot. Remenem.
- Esmicolem 10 g de llevat fresc i l'aboquem al robot.
- Sense que el robot deixi de batre (fins ara a velocitat lenta), hi afegim 25 g de sucre.
- Tallem a dauets 70 g de mantega i els afegim al robot.
- Hi afegim un polsim de sal i deixem que el robot continuï batent, ja a velocitat mitjana, fins que veiem que la massa es desenganxa de les parets.
- Untem un motlle amb mantega i hi aboquem per sobre una mica de farina per garantir que al forn la massa llevi adequadament.
- Omplim el motlle amb la massa, la tapem amb paper sulfurat i la deixem llevar durant 1 hora.
- Traiem el motlle de la nevera i el fiquem al forn a 180º durant 20 minuts.
- Escalfem 250 ml d'aigua.
- Desfem amb l'aigua calenta 150 g de sucre, ho dissolem i retirem la cassola del foc.
- Afegim a l'almívar 70 g de rom negre i 70 g de conyac. Deixem que es refredi.
- Traiem la massa del forn i la desemmotllem en calent.
- Deixem que la massa es refredi.
- Tallem la massa en trossos que puguem submergir a l'almívar perquè s'amarin.
- Deixem els trossos de massa amarats sobre una reixeta perquè perdin l'almívar sobrant.
- Fiquem al bany maria 200 ml de nata i 200 g de xocolata 70%. Ho remenem fins que es dissolgui i tinguem una ganache.
- Tirem la ganache per sobre dels pastissets amarats. Ja tenim els borratxos de xocolata!