Borratxo de xocolata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquest pastisset, per les característiques dels seus ingredients, és ric en energia, en sucres i en greixos; és millor prendre'l després d'un àpat lleugerAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A  4 PERSONES

    Per a la massa

    220 g de farina de força

    10 g de llevat fresc

    3 ous

    70 g de mantega

    25 g de sucre

    Sal

    Per a l'almívar

    250 ml d'aigua

    150 g de sucre blanc

    70 ml de rom negre

    70 ml de conyac

    Per a la ganache

    200 g de xocolata 70 %

    200 g de nata

     

PREPARACIÓ

  1. Amb un colador fi tamisem 220 g de farina dins el robot.
  2. Separem clares i rovells de 3 ous. En guardem 2 rovells, i el que resta i les tres clares, els trenquem amb una forquilla i els aboquem al robot. Remenem.
  3. Esmicolem 10 g de llevat fresc i l'aboquem al robot.
  4. Sense que el robot deixi de batre (fins ara a velocitat lenta), hi afegim 25 g de sucre.
  5. Tallem a dauets 70 g de mantega i els afegim al robot.
  6. Hi afegim un polsim de sal i deixem que el robot continuï batent, ja a velocitat mitjana, fins que veiem que la massa es desenganxa de les parets.
  7. Untem un motlle amb mantega i hi aboquem per sobre una mica de farina per garantir que al forn la massa llevi adequadament.
  8. Omplim el motlle amb la massa, la tapem amb paper sulfurat i la deixem llevar durant 1 hora.
  9. Traiem el motlle de la nevera i el fiquem al forn a 180º durant 20 minuts.
  10. Escalfem 250 ml d'aigua.
  11. Desfem amb l'aigua calenta 150 g de sucre, ho dissolem i retirem la cassola del foc.
  12. Afegim a l'almívar 70 g de rom negre i 70 g de conyac. Deixem que es refredi.
  13. Traiem la massa del forn i la desemmotllem en calent.
  14. Deixem que la massa es refredi.
  15. Tallem la massa en trossos que puguem submergir a l'almívar perquè s'amarin.
  16. Deixem els trossos de massa amarats sobre una reixeta perquè perdin l'almívar sobrant.
  17. Fiquem al bany maria 200 ml de nata i 200 g de xocolata 70%. Ho remenem fins que es dissolgui i tinguem una ganache.
  18. Tirem la ganache per sobre dels pastissets amarats. Ja tenim els borratxos de xocolata!
Anar al contingut