"Babà" amb rom
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per a la massa
125 g de farina de força
7 g de llevat fresc
3 ous
40 g de mantega pomada
10 g de sucre
sal
Per al almívar
750 ml d'aigua
300 g de sucre
100 ml de rom negre
PREPARACIÓ
- Separem 1 clara, que guardem per a una altra finalitat, i posem el rovell i 2 ous sencers en un bol.
- Batem els ous.
- Tamisem 125 g de farina de força.
- Hi afegim 10 g de sucre tot batent amb les varetes i hi afegim 7 g de llevat fresc ben esmicolat.
- Hi afegim 1/3 dels ous batuts i integrem la massa amb les varetes elèctriques.
- Hi afegim una altra tercera part dels ous i els incorporem. Hi afegim l'última part i repetim l'operació.
- Hi afegim un pols de sal i 40 g de mantega pomada de mica en mica. Ho treballem amb les varetes fins que la massa es desenganxi. Si cal podem acabar de treballar la massa fora del bol, en una superfície adient.
- Untem amb mantega i farina 8 motlles i els omplim fins a 1/3 del volum. Deixem que la massa llevi durant 1 hora a temperatura ambient.
- Escalfem 750 ml d'aigua.
- Posem la massa un cop llevada en els motlles al forn, i els hi deixem a 180º durant 10 minuts.
- Per fer l'almívar desfem 300 g de sucre al pot d'aigua calenta i hi afegim 100 ml de rom negre. Ho deixem refredar.
- Traiem els pessics del forn, els desemmotllem i deixem que es refredin.
- Submergim en l'almívar els "babà", que no pot passar de 70ª de temperatura. Després els deixem escórrer, i llestos!!!!