Arròs mediterrani de verdures i olives
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Marquès
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Com el nom del plat indica és una elaboració pròpia de la dieta mediterrània ja que el formen vegetals, cereals i oli d'oliva, així que col·labora a disminuir el rics de patir malalties cardiovasculars.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 320 g d'arròs
- 2 cebes tendres
- 2 carbassons
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 2 pastanagues
- 1 porro
- 2 tomàquets de pera madurs
- 1 tija d'api
- 1 tija de fonoll
- 1 branqueta de farigola
- 1 fulla de llorer
- 2 grans d'all
- 2 patates
- 50 g d'olives verdes
- 50 g d'olives d'Aragó
- sal i pebre en gra
- oli d'oliva
- picada d'all i julivert
PREPARACIÓ
Per fer el brou, poseu les pastanagues, el porro, l'api, les patates, una ceba, el fonoll, el llorer i la farigola en un cassó amb aigua bullint i deixeu-ho coure durant una mitja horeta.
Mentrestant, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu el carbassó picat, la ceba picada, el pebrot picat, el tomàquet picat i els alls picats. Quan estigui tot dauradet, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi l'arròs i deixeu-lo sofregir un parell de minuts més.
A continuació, poseu-hi el brou i les olives triturades i deixeu-ho coure durant 15 minuts més.
Finalment, afegiu-hi la picada d'all i julivert, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts més i ja el podeu emplatar.
Mentrestant, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu el carbassó picat, la ceba picada, el pebrot picat, el tomàquet picat i els alls picats. Quan estigui tot dauradet, rectifiqueu-ho de sal i pebre, afegiu-hi l'arròs i deixeu-lo sofregir un parell de minuts més.
A continuació, poseu-hi el brou i les olives triturades i deixeu-ho coure durant 15 minuts més.
Finalment, afegiu-hi la picada d'all i julivert, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts més i ja el podeu emplatar.