Escabetx dolç de bolets i raïm amb gelat de vainilla

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Mirko Carturan
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 300 g de bolets variats (rossinyols, ceps, rovellons...)

    Mig litre de vi blanc

    400 g de sucre

    300 g d'oli de gira-sol

    100 g de vinagre de gerds o de mòdena

    La pell d'una taronja

    Una branca de fariola

    Gelat de vainilla

     

PREPARACIÓ

  1. Agafem un pot, el posem al foc i hi aboquem el vi blanc i el sucre per fer un almívar.
  2. En un altre pot farem l'escabetx. Hi posem l'oli de gira-sol, la pell de la taronja i ho deixem escalfar. 
  3. Retem els bolets i els tallem en trossos petits el màxim d'iguals possible perquè la cocció sigui uniforme. Els aboquem dins l'almívar que tenim al foc. Un cop bulli un minut, tanquem el foc. Li posem una branca de farigola i el deixem infusionar . Esperem fins que estigui fred i el puguem manipular. El temps aproximat d'una hora o hora i mitja.
  4. Mentre tant, al pot que tenim l'escabetx li afegim un raig de vinagre de gerds o de mòdena per acabar l'escabetx.
  5. Un cop els bolets estan freds els colem per separar el brou i els aboquem dins l'escabetx. Ho deixem reposar fins el dia següent.
  6. Per emplatar les postres treiem els bolets de dins l'escabetx i el posem en un bol. Li afegim uns grans de raïm tallat, una mica de menta fresca tallada i una bola de gelat de vainilla.

 

 

 

Anar al contingut