Pa xinès

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Fregir els aliments fa que s'incorpori oli a les preparacions, cosa que els que afegeix energiaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    300 g de farina de força

    190 ml de llet

    20 g de llevat sec

    25 ml d'oli OVE

    7 g de sal

    1 cullerada rasa de sucre

    50 g de llard

    Oli de gira-sol

    Gingebre

     

     

     

PREPARACIÓ

 

  1. En un pot posem 190 grams de llet que infusionem amb un trosset de gingebre pelat i tallat. En el moment que bulli hi apaguem el foc i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
  2. Passats els deu minuts, colem la infusió en un recipient i hi dissolem el llevat sec de forner. Ho dissolem i ho reservem.
  3. Pesem 300 grams de farina de força i la posem al bol de la pastadora. Hi afegim una cullerada rasa de sucre i ho barregem. Hi incorporem 25 grams d'oli OVE i la meitat de la infusió de llet i gingebre.
  4. Ho pastem amb la pastadora a velocitat baixa. Quan estigui tot ben barrejat, hi anem incorporant a poc a poc la resta de la llet.
  5. Ho pastem deu minuts més fins que la massa quedi homogènia.
  6. Traiem la massa de la pastadora, en fem una bola, la pintem amb oli i la deixem reposar una hora a temperatura ambient tapada amb un drap.
  7. Passada l'hora, hi afegim 7 grams de sal i ho amassem a mà fins que la sal hi quedi totalment integrada.
  8. Estirem la massa amb un corró i en fem un rectangle.
  9. L'enrotllem per la part més ampla i, un cop enrotllada, la tallem en 16 parts iguals.
  10. En una reixeta posem 16 quadrats petits de paper sulfurat. Posem un panet a sobre de cada quadrat. Els pintem amb 50 grams de llard desfeta. Els tapem i els deixem fermentar 2 hores o fins que hagin doblat el volum.
  11. Fiquem una safata amb aigua al forn. Escalfem el forn a 100 graus i hi coem els panets durant 15 minuts.
  12. Mentrestant, escalfem oli de gira-sol en una olla. Un cop han passat els 15 minuts, traiem els panets del forn i els fregim donant-los voltes perquè quedin ben torrats de manera uniforme.
  13. Un cop fregits, els posem en un plat amb paper de cuina a la base perquè n'absorbeixi l'excés d'oli.
  14. Els servim.
Anar al contingut