Coques de patata

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta coca és un aliment ric en hidrats de carboni d'assimilació lenta, ideal per a un berenar energètic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g de farina de força

    150 g de patata kennebec

    50 g de llard

    100 g de sucre blanc

    2 ous

    30 ml de llet

    3 g de llevat sec de forner

    15 ml d'oli de gira-sol

    2 g de sal

    Sucre de llustre

    Sobrassada

PREPARACIÓ

  1. Netegem les patates i les bullim 15 minuts en una olla amb aigua i sal. Un cop cuites les traiem de l'olla i les deixem temperar.
  2. Pelem les patates i les reservem.
  3. Dissolem el llevat en la llet freda i reservem.
  4. Agafem un got de túrmix i hi posem la farina de força, la patata cuita tallada, el llard, el sucre blanc, els ous i la llet.  Ho triturem fins que quedi una textura fina sense grumolls.
  5. Posem la massa a la pastadora i ho pastem durant 30 minuts a velocitat baixa.
  6. Traiem la massa de la pastadora i la filmem a pell, deixant que reposi 1 hora en un lloc fresc.
  7. Desemboliquem la massa, la tornem a posar a la pastadora i incorporem l'oli de gira-sol i la sal. Pastem de nou durant 10 minuts a velocitat baixa.
  8. Passats els 10 minuts traiem la massa, la filmem de nou i la deixem reposar 12 hores.
  9. Enretirem el paper film de la massa i la dividim en 10 trossos. Els bolegem i posem sobre una safata de forn amb paper sulfurat.
  10. Filmem la safata i deixem reposar les boles 2 hores.
  11. Traiem el paper film de la safata i la posem al forn a 160 graus on també hi haurà una safata amb aigua calenta a la base perquè hi hagi vapor durant la cocció.
  12. Coem les coques durant 20 minuts.
  13. Traiem del forn les coques i les deixem refredar sobre una reixeta.
  14. Servim espolvorejant les coques amb sucre llustre. Opcionalment es poden farcir amb sobrassada.