Amanida de patates amb llardons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Clotet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Paco Meralgo, Barcelona
INGREDIENTS
- 8 patates noves petites de 50 g cadascuna
- 160 g de pernil ibèric
- 100 g de llardons
- cibulet
- oli d'oliva verge
- vinagre balsàmic
- sal
PREPARACIÓ
Ompliu un cassó amb aigua freda, afegiu-hi sal i feu-hi bullir les patates senceres amb pell.
Un cop bullides, deixeu-les refredar, talleu-les a rodanxes gruixudes i enrossiu-les en una paella amb oli.
Mentrestant, fregiu els talls de pernil en una paella ben calenta sense oli fins que quedin cruixents.
Tot seguit, emplateu les patates, poseu-hi a sobre el pernil i el llardons, que abans haureu torrat una mica al forn perquè estiguin més cruixents.
Finalment, guarniu el plat amb un raig d'oli d'oliva, unes gotes de vinagre balsàmic i una mica de cibulet picat.
Un cop bullides, deixeu-les refredar, talleu-les a rodanxes gruixudes i enrossiu-les en una paella amb oli.
Mentrestant, fregiu els talls de pernil en una paella ben calenta sense oli fins que quedin cruixents.
Tot seguit, emplateu les patates, poseu-hi a sobre el pernil i el llardons, que abans haureu torrat una mica al forn perquè estiguin més cruixents.
Finalment, guarniu el plat amb un raig d'oli d'oliva, unes gotes de vinagre balsàmic i una mica de cibulet picat.