Alfajores amb dulce de leche

 • Programa: Cuines amb Marc Ribas
 • Cuina: GESSAMÍ CARAMÉS
 • Dificultat: Baixa
 • Temps: Més d'una hora
 • Informació nutricional
  -Obre

  La llet és l'aliment més adequat per aprofitar correctament el calci que conté, gràcies als altres nutrients que la composen com la lactosa i la vitamina D.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

 • Per a les galetes:  

  160 g midó de blat de moro   

  150 g farina de força  

  115 g mantega  

  60 ml llet sencera fresca  

  60 g sucre llustre  

  2 rovells d'ou  

  1 llimona  

    

  Per al farcit:  

  350 g sucre blanc   

  1 l llet sencera fresca  

  70 g xocolata blanca  

  1 beina de vainilla  

    

  Per decorar:  

  Coco ratllat   

PREPARACIÓ

 1. Comencem preparant el dulce de leche. Posarem en un pot alt 1 l de llet sencera fresca, 350 g de sucre blanc i una beina de vainilla que obrim pel mig. Ho courem a foc baix durant 2 hores remenant per evitar que s'enganxi.  
 2. Un cop fet el dulce de leche, en traurem la beina de vainilla i hi afegirem 70 g de xocolata blanca que desfarem amb una llengua. Deixarem que es temperi i un cop fred el passarem a una mànega pastissera.  
 3. Farem els alfajores. En un altre bol, hi posem 115 g de mantega pomada i 60 g de sucre de llustre. Ho integrem tot amb l'ajuda d'una llengua. Un cop acabat, hi afegim 2 rovells d'ou, ratlladura de llimona i 60 ml de llet sencera fresca. Integrem. 
 4. Amb l'ajuda d'un colador tamisarem a dins del bol 150 g de farina de força i 160 g de midó de blat de moro. Ho anem integrant de mica en mica. 
 5. Posem la massa entre dos papers sulfurats i amb l'ajuda d'un corró l'estirem fins a tenir un gruix de 5 mm. Un cop fet, la posarem a la nevera durant 1 hora perquè es refredi.  
 6. Un cop passat aquest temps, traurem els papers sulfurats de la massa refredada i anirem formant les galetes amb l'ajuda d'un tallador rodó de 7 cm. Posarem les galetes a sobre d'una safata de forn amb una làmina de silicona perforada a la base.  
 7. Enfornem els alfajores 15 minuts a 180º. Quan les traiem les deixem refredar.  
 8. Farcirem les galetes amb el dulce de leche que teníem a la mànega pastissera i les anirem tapant amb l'altra mitja galeta.  
 9. Posarem coco ratllat en un plat fons i anirem fent rodolar els alfajores pel costat perquè el coco s'hi enganxi.  
 10. Emplatem. 
Anar al contingut