35a edició dels Premis del Cinema Europeu.
35a edició dels Premis del Cinema Europeu
Els premis es lliuraran el 10 de desembre

"Alcarràs" i "El buen patrón" sumen 4 nominacions als Premis del Cinema Europeu

La coproducció de TV3 "Alcarràs", de Carla Simón, opta a la categoria de millor pel·lícula i es converteix en el primer film en català nominat al màxim guardó de l'Acadèmia de Cinema Europeu. També suma la nominació a millor guió i al Premi Universitari del Cine Europeu. "El buen patrón", la pel·lícula de Fernando León de Aranoa, competirà pel premi a la millor comèdia 

El 10 de desembre se celebra, a Reykjavík, Islàndia, la gala on es donaran a conèixer els guanyadors de la 35a edició dels Premis del Cinema Europeu. La coproducció de TV3 "Alcarràs", de Carla Simón, continua la seva carrera internacional. La guanyadora de la Berlinale és ara una de les cinc nominades a millor pel·lícula en els Premis del Cinema Europeu. Es converteix, així, en el primer film en català nominat al màxim guardó de l'Acadèmia de Cinema Europeu (EFA).

"Alcarràs" també està nominada al millor guió, on Carla Simón i Arnau Vilaró competiran, entre d'altres, amb Kenneth Branagh per "Belfast", i també a un Premi Universitari del Cine Europeu i que voten estudiants de diferents universitats de la Unió Europea.

No és la primera nominació d'una pel·lícula de Carla Simón en aquests premis. El 2017 ja van nominar "Estiu 1993", també coproducció de TV3, en la categoria d'European Discovery. Aleshores el premi se'l va endur la britànica "Lady Macbeth", de William Oldroyd.

"Alcarràs", que ja va fer història en rebre l'Os d'Or de la Berlinale i ha batut rècords de taquilla, té la possibilitat de competir pel màxim guardó cinematogràfic nord-americà a la cerimònia que se celebrarà a Los Angeles el 12 de març del 2023. Abans haurà de passar la preselecció dels acadèmics de Hollywood.   

"Alcarràs" és una producció d'Avalon PC i Vilaüt Films, en coproducció amb KinoProduzioni (Itàlia) i el suport de l'ICAA, ICEC, MEDIA, EURIMAGES, MIBACT i la Diputació de Lleida, i hi han participat TVE i Movistar+. 

'Alcarràs', de Carla Simón
"Alcarràs", de Carla Simón

 

"El buen patrón", la pel·lícula de Fernando León de Aranoa, amb participació de TV3 i que ja es va imposar als Goya, competirà pel premi a la millor comèdia

La pel·lícula, protagonitzada per Javier Bardem, és una sàtira ambientada en el món de les relacions laborals, que representa el retrobament, dinou anys més tard, de l'equip que va protagonitzar la multipremiada "Los lunes al sol". 

"El buen patrón" és una producció de Reposado P. C. i de The Mediapro Studio que compta amb la participació de TV3, de RTVE i d'ORANGE.

'El buen patron', amb Javier Bardem
"El buen patrón", amb Javier Bardem
Anar al contingut