THALASSA

Una costa de pel·lícula, divendres, a "Thalassa"

Divendres, a Thalassa, podrem veure la Costa Brava dels anys 40, un entorn paradisíac freqüentat per intel·lectuals, artistes i membres de l'aristocràcia europea.

Una costa de pel·lícula
A partir dels anys 40 a la Costa Brava, que aleshores era un entorn paradisíac, s'hi van instal·lar nombrosos intel·lectuals, artistes i també membres de l'aristocràcia europea com el coronel Woevowsky, propietari de Cap Roig, o milionaris i mecenes com Albert Puig Palau, el propietari de Mas Castell, per on van passar tants artistes.
Per als productors de pel·lícules estrangers, l'Espanya dels anys 50 i principis dels 60 era un país fantàstic per fer-hi rodatges, hi havia moltíssims escenaris naturals verges per al cinema, la mà d'obra era barata i el govern donava tota mena de facilitats, en un intent de millorar la imatge del país a l'exterior.

Era l'època daurada del cinema i després del rodatge de "Pandora i l'holandès errant" l'any 1950 a Tossa de Mar amb la presència de la mítica Ava Gardner, tot un seguit de directors i estrelles de glamur internacional van escollir la Costa Brava com a marc de les seves pel·lícules.

En aquest reportatge reviurem l'època daurada del cinema a la Costa Brava.

Pirates a l'estret
Dels més de 500 casos de pirateria comptabilitzats a tot el món entre l'estiu del 2000 i el del 2001, un de cada quatre han tingut per marc l'estret de Malacca.

A Kuala Lumpur, la capital de Malàisia, l'Oficina Marítima Internacional registra tots els casos de pirateria, alerta els vaixells i porta les estadístiques al dia.

Els informes es comuniquen als vaixells de la zona i a les autoritats dels països afectats. Però cada dia, la pirateria guanya sofisticació i els casos de vaixells fantasmes, generalment els més greus, es multipliquen.

Pirateria, crims transfronterers, contraban, immigració clandestina... La crisi econòmica d'Indonèsia és l'origen de la inestabilitat creixent d'aquesta regió. Inestabilitat que s'agreuja perquè totes les activitats es barregen.
Anar al contingut