Seguiment especial

Les eleccions europees, a TV3

A més de seguir durant tot el dia la jornada de comicis a través del canal de notícies i de les diverses edicions del "Telenotícies", diumenge, a les 21.35, TV3 i el 3/24 emetran conjuntament l'especial "Europa, eleccions 2009"

L'especial de les eleccions europees, presentat per Xavi Coral i Raquel Sans, des del plató de Sant Joan Despí, i Carles Prats, des del Parlament Europeu, a Brussel·les, està dirigit per Ernest Maymó i Dani Bramon, i té l'edició de Laura Nuñez.

Arrencarà a les 21.35 amb les primeres dades i, fins a les 23.20, moment en què s'espera tancar l'escrutini definitiu, l'espai oferirà a través de gràfics en 3D els resultats obtinguts per les diferents formacions a Catalunya, a Espanya i als principals països de la Unió Europea.

També en 3D l'especial oferirà una de les principals dades de la jornada, la de l'índex de participació dels electors a tot Europa.

Per complementar aquestes dades, al llarg de la nit es podran seguir, sobreimpressionats en pantalla, els resultats de les eleccions i les claus per entendre'ls a França, Itàlia, el Regne Unit, Irlanda i Alemanya.

L'escrutini s'alternarà durant tot el programa amb les connexions en directe amb les seus dels principals partits amb representació al Parlament Europeu, per sentir en directe les reaccions dels seus líders polítics.

A Catalunya hi haurà equips desplaçats a la seu del PSC, des d'on informarà Jaume Freixes; la del PPC, amb Manel Mateu; CiU, amb Òscar Armengol; ERC, amb Miquel Moreno, i ICV, amb Montse Castany.

Josep Capella seguirà les reaccions a la seu del PSOE a Madrid i Marta Viladot informarà des de la seu del PP.

També hi haurà equips de TVC a les principals capitals europees pendents de quins han estat allà els resultat de les eleccions. A més de Carles Prats, que informarà durant tot el programa des del mateix Parlament Europeu, a Brussel·les, Carles Costa aportarà l'última hora des de París; Anna Juvé seguirà els comicis des de Londres, i Martí Anglada ho farà des de Berlín.

L'especial "Europa, eleccions 2009" tancarà l'emissió a les 23.15, moment de mostrar quina serà la nova composició de l'hemicicle els pròxims cinc anys i d'ensenyar un mapa d'Europa on es visualitzarà qui ha guanyat les eleccions a cada país.

A partir de les 23.20, TV3 emetrà el film "El que queda del dia", però els espectadors que vulguin saber els resultats fins al nivell de municipis catalans podran consultar-ho al portal de notícies 3cat24.cat.

Les eleccions, al 3cat24.cat

El 3cat24.cat prepara un ampli desplegament per al seguiment de la nit electoral. Durant la jornada, el portal oferirà tota la informació sobre el que està passant als principals punts informatius, amb connexions en directe amb el Palau de Congressos de Madrid per anar coneixent, de primera mà, les dades de participació i el transcurs de la jornada.

A les 21.00, el 3cat24.cat es vestirà de nit electoral i oferirà el seguiment de l'escrutini amb gràfics actualitzats dels resultats a Catalunya, Espanya i Europa, i comparatives amb les dades del 2004. Un "Minut a minut" oferirà els principals titulars que deixi la jornada, amb els aspectes més curiosos i significatius d'aquesta nit d'eleccions. A més, també es podran seguir en directe des del portal els programes especials de TV3 i Catalunya Ràdio.

Fins a nivell de municipis

En l'especial "Europees 2009", del 3cat24.cat, es podran consultar els resultats de Catalunya, a nivell de demarcació i municipi; d'Espanya, a nivell de comunitat i província, i d'Alemanya, França, el Regne Unit, Itàlia, Polònia, Irlanda i la República Txeca.

Tots aquests resultats i l'actualitat de la nit electoral també es podran consultar a través del teletext de TV3. A la pàgina 190 hi haurà les principals notícies relacionades amb les eleccions i a partir de la pàgina 630 es podran consultar els resultats per territori.

Els resultats, també al mòbil

Els subscrits a les notícies del 3cat24.cat en format SMS rebran, durant la nit electoral, enviaments addicionals d'alertes en forma de titulars que permetran als usuaris estar assabentats de les últimes notícies i del resultat dels comicis.
Anar al contingut