Alberto Ammann i Bruna Cusí protagonitzen "Upon Entry"
Alberto Ammann i Bruna Cusí protagonitzen "Upon Entry"

"Upon Entry", amb la participació de TV3, premi Mustapha Mesnaoui de la crítica en el Festival de Cinema Mediterrani de Tetuan

"Upon Entry", l'òpera prima d'Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vásquez, protagonitzada per Alberto Ammann, Bruna Cusí, Ben Temple i Laura Gómez, guanya el Premi Mustapha Mesnaoui de la crítica del Festival de Cinema Mediterrani de Tetuan.

El festival, conegut pel seu compromís i contribució a la difusió del cinema mediterrani, celebra la seva 28a edició a la ciutat de Tetuan, coneguda com el colom blanc.

Després d'obtenir el Premi FIPRESCI al prestigiós Tallinn Black Nights Film Festival (Estònia) i el Premi a la Millor Pel·lícula –Golden Royal Bengal Tiger Award for Best Film- al Kolkata Film Festival (Índia), "Upon Entry", l'òpera prima d'Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vásquez, suma un nou premi, el de la crítica, en el Festival de Cinema Mediterrani de Tetuan 

El film també està tenint la seva première nord-americana a la Secció Oficial Narrative Spotlight del festival South by Southwest (SXSW), que se està celebrant entre el 10 i el 18 de març a Austin, Texas, en un dels esdeveniments culturals més importants dels EUA, considerat per la indústria entre els 10 millors festivals de cinema del món. La participació en el festival, que posa el focus en pel·lícules produïdes de forma independent, així com en els talents de direcció emergents amb visions úniques, permet la inscripció del film als SpiritAwards. 

"Upon Entry", l'òpera prima dels cineastes Alejandro Rojas & Juan Sebastián Vásquez, està protagonitzada per Alberto Ammann ("La nit més llarga"; "Narcos") i Bruna Cusí ("Estiu 1993"; "Incerta glòria"). Ben Temple ("Ningú vol la nit"; "En el corredor de la muerte") i Laura Gómez ("Orange is the new black") formen part del seu atractiu repartiment internacional. 

La trama parteix de vivències personals que han viscut els dos cineastes. Segons les seves pròpies paraules, "tots dos vam néixer a Caracas i som conscients del que significa prendre la decisió de traslladar-se a l'estranger i començar una nova vida. Aquesta decisió es complica quan vens de determinats països i les autoritats et poden sotmetre a un interrogatori com a part del procés d'obtenció del visat. Al final, és aquest tros de paper el que determinarà l'entrada o no al país. És precisament aquí on es desenvolupa la nostra història. Uns llimbs intermedis, nebulosos, on no ets ni dins ni fora del teu destí, i en què una decisió, de vegades arbitrària, pot canviar el sentit de la teva vida". 

"Upon Entry" és una producció de Zabriskie Films ("Callback", "El practicante"), Basque Films ("El hoyo") i Sygnatia ("Los demonios de la sangre", "The Monkey"), que ha comptat amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals, la Comunitat de Madrid, el govern basc, el programa MEDIA d'Europa Creativa i la participació de TV3. La pel·lícula està produïda per Carles Torras, Carlos Juárez, Xosé Zapata, Sergio Adrià i Alba Sotorra ("El Retorn: la vida després de l'Isis"). 

SINOPSI 

Diego, urbanista veneçolà, i Elena, ballarina contemporània de Barcelona, es muden als Estats Units amb els seus visats aprovats per començar una nova vida. La seva intenció és impulsar les seves carreres professionals i formar una família a "la terra de les oportunitats". Però, en entrar a la zona d'immigració de l'aeroport de Nova York, són conduïts a la sala d'inspecció secundària, on seran sotmesos pels agents Vásquez i Barrett a un desagradable procés d'inspecció i a un interrogatori psicològicament extenuant, en un intent de descobrir si la parella pot tenir alguna cosa a amagar. 

Anar al contingut