Tresserras reconeix que la confiança del govern en el Palau els va fer actuar amb ingenuïtat

El músic Jordi Savall anuncia al programa "El matí de Catalunya Ràdio" que es querellarà contra Fèlix Millet

El conseller de Cultura i vicepresident del Consorci del Palau de la Música, Joan Manuel Tresserras, s'ha pronunciat avui sobre el "cas Millet". En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Tresserras ha admès que ningú va detectar cap indici delictiu al Palau i que la plena confiança que tenien en la institució els va fer pecar d'ingenus: "Nosaltres no vam detectar que hi hagués cap indici de delicte i, per tant, si s'ha de reconèixer ingenuïtat, i és una ingenuïtat de molts anys i de moltes persones, doncs no em fa res de reconèixer-la".
Per la seva banda, dos dels patrons de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Joan Gaspart i Enric Lacalle, han explicat també en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio que a les reunions sempre es donaven resultats econòmics positius i que, malgrat els informes de l'auditoria, mai van sospitar res. Responent a preguntes de Manel Fuentes, Joan Gaspart ha manifestat: "Una cosa és que [l'auditor] ho digui en un paper i una altra cosa és que ho digui públicament en una reunió. Si jo estic assentat en un cadira, com a patró, i igual que jo més de seixanta persones, escoltem el que diuen tots els que estan a la taula, i ningú diu que el que demanen per aprovar és incorrecte què vol, que ho endevinem?". Enric Lacalle, per la seva banda, ha afegit que "era un goig perquè sempre sortia tot bé, s'aconseguien els recursos, es feien les obres. Havia estat un exemple de gestió. Ens quedàvem tots bocabadats del que s'arribava a aconseguir d'ajudes de tothom".
En canvi, el músic i també patró de la Fundació Jordi Savall ha denunciat males pràctiques i ha assegurat que es querellarà contra l'expresident Fèlix Millet: "Certament, perquè realment és una cosa vergonyosa. És una acció que ataca tota la cultura catalana i dóna una imatge realment desastrosa d'una gestió que ja es veia per això, també de feia molt temps perquè el Palau de la Música Catalana ha tingut una activitat molt de cara a la vitrina, convidant artistes famosos, fent espectacles importants, però per exemple ha oblidat totalment ocupar-se de la seva funció principal que hagués sigut l'Orfeó Català i el Cor de Cambra".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut