Saura diu que la Generalitat enllestirà avui la resposta a l'última proposta de model de finançament

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha assegurat al programa El matí de Catalunya Ràdio, que el govern català enllestirà avui la resposta a l'última proposta de model de finançament que va presentar la setmana passada el Ministeri d'Economia.

Segons ha anunciat Saura, els tres socis es reuniran aquest migdia després que el conseller d'Economia, Antoni Castells, hagi rebut ja les al·legacions d'Esquerra Republicana i d'Iniciativa per Catalunya. "Avui hi ha reunió de la comissió mixta i suposo que a la tarda es donaran a conèixer els elements essencials d'aquest document", ha dit Saura en referència a la posició consensuada de la Generalitat davant la proposta del govern espanyol.

Saura ha avançat que el document del govern català se centrarà en la denúncia d'una visió unitarista de l'Estat, denunciarà la falta de xifres i l'absència del criteri de població immigrant per obtenir fons de l'Estat. "La proposta no parla de quantitats ni de xifres", ha remarcat Saura, que també ha apuntat que del document es vol modificar "la visió molt unitarista de l'Estat que hi ha al preàmbul, però també elements fonamentals com la quantitat de recursos addicionals que posa al sistema i els percentatges dels diversos fons que proposa".

En l'entrevista que li ha fet Neus Bonet, Saura també ha denunciat la posició de Convergència i Unió (CiU), que ahir es va reunir amb el conseller Castells i va certificar la ruptura de la unitat catalana pel finançament. Segons el conseller de Relacions Institucionals, CiU "es mou més per interessos partidistes que de país".

A banda de conversar sobre el nou sistema de finançament, durant l'entrevista, Joan Saura també ha parlat del temporal del dia de Sant Esteve. El conseller d'Interior ha explicat que encara no hi ha un càlcul total dels desperfectes que el mal temps va produir al litoral català, però sí que ha previst que en un termini de deu o quinze dies s'hagin pogut recollit les demandes de tots els ajuntaments. A partir d'aquí es determinaran els ajuts econòmics als ajuntaments, uns diners que es poden obtenir per diferents vies. Segons ha explicat Saura, els ajuts poden venir dels fons de contingència del govern català, també el govern espanyol pot participar en la reconstrucció dels desperfectes mitjançant convenis, i fins i tot s'estudiarà si hi ha alguna partida pressupostària de la Unió Europea "que ens permeti recollir diners per aquests desperfectes".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut