"Quanta guerra!", Premi Pello Sarasola al millor programa de les televisions de la FORTA

"Quanta guerra!", el docutainment de divulgació històrica sobre la Guerra Civil produït pel Departament d'Entreteniment i Actualitat de TV3, guanyador de la vuitena edició del Premi Pello Sarasola convocat per la FORTA

El programa de TV3 "Quanta guerra!" ha estat el guanyador de la vuitena edició del Premi Pello Sarasola com a millor programa de les televisions de la FORTA. Aquest premi té com a objectiu principal recompensar els valors d'aquestes televisions, com la proximitat, la identitat i la notorietat en els territoris on estan implementats cada un dels canals.

El jurat el formen els responsables de continguts dels cananls que integren la FORTA.

El programa

Més de 80 anys després de la Guerra Civil, i malgrat el pas del temps, moltes famílies encara tenen preguntes sense resposta i silencis que no s'han trencat. Al final de la guerra, la majoria d'homes i dones que van viure el conflicte van decidir no parlar-ne mai. Van callar per por, per prudència o per oblidar-ho. I durant la dictadura, els seus fills van aprendre a no preguntar. 

Ara, però, la generació dels nets vol saber què va passar. Què van viure els seus avis entre el 1936 i el 1939, quan encara eren joves i tenien tota la vida al davant. Per això "Quanta guerra!" ha buscat cinc famosos disposats a mirar enrere amb ganes de conèixer la peripècia vital dels seus avantpassats. Amb ganes de descobrir aquella història familiar que sempre ha estat envoltada de misteri i de la qual només saben alguns fragments aïllats.  

A cada capítol, Eloi Vila, presentador del programa, i el net protagonista s'embarquen en una road-movie intensa i plena de complicitat per resseguir el periple de l'avi durant la guerra. L'aventura avança visitant trinxeres, refugis, camps de concentració, carrers bombardejats... Els espais reals que els avis van trepitjar i on és fàcil imaginar-se com es devien sentir.  

 I al llarg dels recorreguts també apareixen documents, cartes, testimonis de companys de batalla, explicacions d'experts i records familiars que permeten documentar amb rigor tot el que va passar.  

Al final, el net aconsegueix descobrir en temps real i reviure la història del seu avi havent compartit amb el presentador i els espectadors moments divertits, revelacions inesperades i troballes molt emocionants. Cada història ajuda a conèixer un passat individual però, al final, serveix sobretot per fer un gran exercici de memòria col·lectiva.  

tv3.cat/quanta-guerra

Anar al contingut